NRK Meny
Normal

– Det er skremmende, jeg vet hvem han er

Molenbeek (NRK): Belgisk politi gjennomførte en stor politiaksjon i bydelen Molenbeek i Brussel mandag. Påtalemyndigheten i Belgia sier at en av de hovedmistenkte etter Paris-terroren var målet. Flere i nabolaget vet hvem mannen er.

Belgia aksjon

Belgiske spesialstyrker slår til mot et hjem i Molenbeek. De leter etter 26 år gamle Salah Abdeslam, som er etterlyst etter terrorangrepet i Paris fredag.

Foto: DIRK WAEM / Afp

Imrane og Samee vokste opp i Molenbeek begge to. NRK møter dem utover bygningen som politiet i dag stormet.

Politiaksjonen ble avsluttet etter fire timer uten arrestasjoner, men fortsatt står fire politibiler utenfor og politifolk. Noen av dem maskerte. Politiet vil ikke si noe.

– Det er skremmende. Jeg kjenner ansiktet til ham de leter etter, men ikke noe utover det. Jeg har hørt om flere som drar til Syria herfra. Ikke overraskende at politiet kom hit, sier Imrane.

Kjente ansiktet til den etterlyste

Imrane Naschitt (19) med bakgrunn fra Marokko og Samee Zahed (19) med bakgrunn fra Pakistan. Vokst opp i Molenbeek begge to. Universitetsstudenter.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

Tidligere på dagen hadde talsmannen for politiet, Eric Van Der Sypt, svart bekreftende på spørsmål fra AFP om at Salah Abdeslam var målet for aksjonen. Men han kunne ikke svare på om Abdeslam faktisk befant seg i huset som politiet omringet i Molenbeek.

– Har nok skjult sporene sine

– Dette har blitt et slags lovløst sted som tiltrekker seg mange ekstreme. Mange drar hit fordi de regner med at politiet vil la dem være i fred her, samtidig som de møter mange som er enige med dem. Tviler egentlig på at politiet vil finne noe her. Terroristene er ikke dumme, og har sikkert ikke lagt igjen noen interessante spor, sier Samee.

Jakter terroristen.

Salah Abdeslam er etterlyst internasjonalt for terrorangrepene i Paris fredag. Radiostasjonen RTL meldte tidligere mandag at 26-åringen kan ha blitt pågrepet i politiaksjonen i Molenbeek.

Det avviste imidlertid politiet overfor flere belgiske medier.

Abdeslam Salah

ETTERLYST: 26 år gamle Salah Abdeslam er etterlyst etter terrorangrepet i Paris fredag.

Foto: Police Nationale / NTB scanpix

Syv personer ble i helgen pågrepet i Belgia, mistenkt for tilknytning til fredagens terrorangrep i Paris. Fem av disse er nå sluppet fri, og to er siktet for å være en del av et terrornettverk med tilknytning til terrorangrepene i Paris.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt