– Det er helt jævlig

Norske Vegard Herøy (22), som bor og jobber i Münster, sier det er surrealistisk at et angrep har rammet byen med bare 300.000 innbyggere. – Kompisen min så folk bli meid ned, forteller han.

GERMANY-POLICE-INCIDENT

En liten lastebil har kjørt inn i en menneskemengde ved et spisested i den tyske byen Münster. Minst fire er drept, og at 20 er såret.

Foto: BERND THISSEN / AFP

Herøy var på kontoret, cirka 800 meter fra restauranten der en varebil kjørte inn i en folkemengde.

– Jeg så ikke selve angrepet, men kompisen min så at en bil meide ned folk, forteller Herøy til NRK.

Vegard Herøy

Norske Vegard Herøy (22) bor og jobber i Münster og sier at han er sjokkert over at et angrep har rammet den lille byen.

Foto: Privat

– Nå ser jeg menn i uniformer. Alt er sperret og politihelikoptre har fløyet over oss i over en time, sier han.

Han sier at det som har skjedd er «helt jævlig» og at det er vanskelig å tro at dette kunne skje i studentbyen.

– Det er helt surrealistisk. Det er en hjemsøkende stillhet i byen nå, samtidig kaos og forvirring. Nå vil jeg bruke kvelden med dem jeg er glad i, sier Herøy.

Fire døde

Det var i 16-tiden lørdag at de første meldingene kom om at en liten lastebil har kjørt inn i en gruppe mennesker i den tyske byen Münster. Bilen kjørte inn mot gjester som satt ute ved en restaurant i gamlebyen. Politiet kom raskt til stedet fordi det var planlagt en demonstrasjon i byen.

Tyske myndigheter bekrefter at fire personer er døde, inkludert den antatte gjerningspersonen som har begått selvmord. 20 personer er skadde, seks av dem kritisk, skriver AP.

Angrepet skjer på ettårsdagen for lastebilangrepet i Stockholm. Politiet er fortsatt tilstede med helikoptre og helsepersonell. De leter etter eksplosiver i området.

Münster er en by med 300.000 innbyggere i delstaten Nordrhein-Westfalen. Det er en stor studentby, med nesten 60.000 studenter.

Bill inn i folkemengde i Münster

Tre personer er drept og 20 er skadd etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i Münster i Tyskland.

Foto: Sosiale medier / Twitter

– Hørte en høy, dump lyd

– Jeg hørte en høy, dump lyd. Folk ropte «herregud» og begynte å løpe. Politiet kom raskt til stedet, sier øyenvitnet Steffen Simonsen til MDR.

Den 21 år gamle studenten Lena forteller til Bild at hun var i byen på sykkel sammen med venner da de møtte mange mennesker som kom løpende.

– «Kom dere unna, det er terror,» ropte de, forteller hun.

Hun forteller at de var redde for at de kunne være snakk om en bombe, og at de kom seg fort unna.

Daniel Kollenberg bor 300 meter fra restauranten. Han beskriver kaotiske scener og at politiet har evakuert hele området.

Området rundt restauranten er et gågateområde, og derfor tror Kollenberg at dette var angrep, og ikke et uhell.

– Vi vet fortsatt ikke hva som har skjedd, men jeg tror dette er terror. Det er ikke lov til å kjøre i dette området, sier Kollenberg til BBC.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt