– 400 drept på to dager i landsby

Ifølge lokale myndigheter i Irak er over 400 drept i en landsby utenfor byen Sinjar i Nord-Irak, melder Sky News. En rekke kvinner og menn skal også være bortført.

En gruppe yezidier har flyktet fra Sinjar til Dohuk

En gruppe jesidier har flyktet fra Sinjar til Dohuk. Fredag og lørdag skal IS ha begått massedrap i den Nord-Irakiske byen Kojo.

Foto: STRINGER/IRAQ / Reuters

I løpet av to dager har mer enn 400 menn blitt drept og deres familier bortført av militante islamister i Nord-Irak, ifølge lokale tjenestemenn, melder Sky News.

Massakrene skal ha skjedd utenfor byen Sinjar som ligger like ved fjellet Sinjar hvor tusenvis jesidier har søkt tilflukt.

Laster Twitter-innhold

Til AFP sier en soldat som var i området: – Det var lik overalt. Vi fikk to personer ut levende, resten var drept. Det melder Sky News.

Mennene fra landsbyen Kojo ble angivelig drept fredag og lørdag. 82 på fredag ​​og 312 på lørdag, ifølge Sky News. Ifølge øyenvitner var det flere, om lag 100, som ble drept fredag.

BBC: – IS-soldater drept

Amerikanske fly gjennomførte natt til lørdag en rekke bombeangrep i det nordlige Irak etter at IS (Den islamske staten) massakrerte over 80 mennesker fredag.

Mennene, hovedsakelig jesidier, ble ifølge øyenvitner drept etter at de nektet å konvertere til islam.

Fly fra hangarskipet «USS George H.W. Bush» i Persiabukta bombet natt til lørdag posisjoner til IS ved Mosul-demningen og flere byer i nærheten.

Ifølge BBC er minst elleve IS-soldater drept i amerikanske luftangrep ved Mosul-demningen. De amerikanske flyangrepene er en del av en kurdisk militæroffensiv mot terrorgruppen.

Les også: Kraftige amerikanske bombeangrep mot IS

Laster kart, vennligst vent...

Ifølge lokale myndigheter i Irak er over 400 drept i en landsby utenfor byen Sinjar i Nord-Irak.

SISTE NYTT

Siste nytt