Hopp til innhold

– Rundt 30 drept i angrep i Øst-Ukraina

Rundt 30 soldater og grensevakter ble drept i et separatistangrep i Ukraina fredag, ifølge innenriksdepartementet i Kiev.

Ukrainske soldater holder vakt ved den ukrainske byen Konstantinovka

Ukrainske soldater holder vakt ved den ukrainske byen Konstantinovka.

Foto: GLEB GARANICH / Reuters

– Opptil 30 ble drept. Men vi kan ikke utelukke at antall ofre vil øke, ettersom disse blodtørstige avskum på usselt vis skjøt fra Grad-missilsystemer, sier en av rådgiverne til innenriksminister Arsenij Avakov.

– Mest dødelige angrepet

Opprørerne angrep en ukrainsk militærpost i regionen Luhansk ved grensen til Russland grytidlig fredag morgen.

Dersom dødstallet blir bekreftet, er dette det dødeligste opprørsangrepet på ukrainske regjeringsstyrker siden president Petro Porosjenko avsluttet en ensidig våpenhvile 30. juni.

– Jeg tror ikke responsen vil la vente på seg etter denne blodige terrorhandlingen, sier Sjkyrjak.

På frammarsj

Ukrainske regjeringsstyrker er på frammarsj mot opprørerne i Øst-Ukraina, tre måneder etter at separatister tok kontrollen over flere områder i hovedsakelig russisktalende regioner.

Ukraina innførte en ensidig våpenhvile 20. juni. Kort tid etter sluttet flere separatistledere seg til våpenhvilen, og senere har den blitt utvidet. 1. juli avsluttet Ukrainas president Petro Porosjenko våpenhvilen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Julegrana latterliggjøres nok en gang

En ny norsk-britisk juletradisjon har oppstått i kjølvannet av den 75 år lange tradisjonen med å sende et norsk juletre til London: Treet latterliggjøres i sosiale medier.