NRK Meny
Normal

– 16-åring beskutt i Malmø

Gutten ble ikke truffet, men hevder det ble skutt mot ham ved et torg, ifølge politiet.

Hermodsdalstorget i Malmø

Politiets sperrebånd henger igjen på stedet ved Hermodsdalstorget hvor en 16-årig gutt sier han ble beskutt.

Foto: Jönsson, Stig Åke / Scanpix

Politiet fikk alarmen like etter klokka 12. Området er sperret av, og teknikkere jobber på stedet. Hundepatruljer søker også i området, skriver expressen.se.

Gutten har fortalt at han så en person rette en pistollignende gjenstand mot ham. Deretter skal personen ha fyrt av et skudd, men bommet.

16-åringen var av utenlandsk opprinnelse, men politiet trekker foreløpig ingen koblinger til de 15 uopplarte skyteepisodene mot personer med innvandrerbakgrunn som nå utredes i Malmø.

En rekke skyteepisoder

Det har vært flere skyteepisoder i området de siste dagene. Onsdag kveld ble tre personer skutt ulike steder i Malmø. Svenskene frykter en ny «lasermann» etter at flere ble skutt i ryggen tirsdag.

Skyteepisodene skjer kun en uke etter at en 47 år gammel mann ble skutt ved en bussholdeplass i Augustenborg. Til sammen etterforsker politiet 15 tilfeller med uforklarlige skyteepisoder siden sommeren.

Skyteepisodene har vært spredt over hele Malmø, og ingen av ofrene har hatt noen kjent trussel mot seg.

Leter blant høyreekstreme

På en pressekonferanse torsdag opplyste politiet at de retter etterforskningen mot høyreekstreme.

– Det inngår som en del av forundersøkelsene, men vi spaner bredere enn som så, sier polititalsmann Mats Lassén til NTB.

Ifølge politiet finnes det ingen kjente motiv, og det er heller ingenting som tyder på at skuddene er gjengrelatert.

Situasjonen i Malmø er urovekkende, og det er én eller flere farlige personer man har med å gjøre, mener politiet, som nå oppfordrer innbyggerne i byen til å være forsiktige når de er ute alene på kveldstid.

Advarer mot å gripe inn

Dette gjelder spesielt innvandrere, ettersom samtlige ofre utenom ett har innvandrerbakgrunn, men politiet advarer også allmennheten mot å gripe inn ved skuddvekslinger.

– Man bør ikke springe etter. Først skal man tenke på egen sikkerhet, deretter ringe politiet, sier J-B Cederholm i kriminalpolitiet til NTB.

Politiet i Skåne setter nå inn en egen spesialstyrke for raskere å oppklare hvem som står bak skuddene.

– Å tilknytte oss folk med mer erfaring gjør at vi raskere kan utrede hva som har skjedd, sier Cederholm til NRK.

Settes i sammenheng

Et fellestrekk er at skyteepisodene skjer etter mørkets frembrudd. Onsdag kveld ble det klart at de ballistiske undersøkelsene støtter opp om teorien at samme person står bak skuddene, skriver NTB.

Politiet setter tilfellene i sammenheng med skyteepisodene som fant sted mellom agust 1991 og januar 1992, da en mann skjøt totalt elleve mennesker ved flere steder i Stockholm og Uppsala. En person døde av skadene, mens flere fikk livsvarige men av skuddene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt