NRK Meny
Normal

80 000 er uten strøm i Sverige

I Sverige er fortsatt titalls tusen husholdninger uten strøm. Men uværet er ikke lenger klassifisert som en storm, opplyser det svenske meteorologiske instituttet SMHI.

Uvær i Malmö

Denne mannen har våget seg ut i vinden i Malmø.

Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix

Mandag kveld blåste det kraftigst i Skåne og sør i Halland, opplyser det svenske meteorologiske instituttet, SMHI, som har døpt uværet Simone.

– Strømmen kommer trolig til å være borte i flere dager, sier pressetalsmann Mattias Hennius i strømselskapet Eon.

Tirsdag morgen ble det fortsatt registrert vindstyrker tilsvarende liten storm i deler av Sverige. Men uværet er ikke lenger klassifisert som en storm.

Uværet beveget seg i løpet av natten østover i retning Öland og Gotland. Det var sørvestkysten av Sverige som ble hardest rammet av Simone mandag kveld.

– Det faller trær hele tiden

Hennius sier strømbruddene skyldtes at det har falt trær over strømledningene og at de skal sende ut mannskap tirsdag morgen for å reparere ødeleggelsene.

Mandag ettermiddag ble all togtrafikken sør og vest i Sverige innstilt. Både Øresundbroen over til København og Ølandsbroen i Kalmar er stengt. Også fergeavganger til Gotland er innstilt.

Ved Halmstad er busstrafikken innstilt og den nordlige innfartsåren til byen er stengt av trær som sperrer veien.

– Det faller trær hele tiden. Redningstjenesten kan ikke jobbe der mens det blåser så mye. Derfor vet vi ikke nå veien åpnes igjen, sier vakthavende politi, Daniel Skoog, til SVT.

TV-kanalens meteorolog, Deana Bajic, sier uværet er farlig og ber folk holde seg inne.

Utenfor Karlskrona har en fergene til Stena Line,« Stena Alegra», drevet på grunn. Båten la for anker og det er ikke fare for de 33 besetningsmedlemmene om bord, melder Göteborgs-Posten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt