6000 personer uønsket på amerikanske fly

På tre måneder har amerikanske sikkerhetsmyndigheter nær doblet listen over personer som ikke får lov til å gå om bord i amerikanske fly.

Umar Farouk Abdulmuttallab

Listen over personer som er uønsket på amerikanske fly er nær doblet etter Umar Farouk Abdulmuttallabs mislykkede terrorforsøk mot et fly på vei til Detroit i desember i fjor.

Foto: USCBSN

Etter at nigerianske Umar Farouk Abdulmuttalab forsøkte å sprenge et fly på vei til Detroit i desember, er listen utvidet fra 3400 til 6000 navn, melder nyhetsbyrået AP.

Listen omfatter nå personer med tilknytning til Al Qaida i Jemen, samt nigerianere med bånd til Abdulmuttalab.

Forbudslisten ble utarbeidet etter angrepene mot World Trade Center 11. september 2001 og oppdateres jevnlig av en gruppe på flere hundre analytikere.

Listen har fått kritikk for å være unøyaktig og fordi de som står på den ikke blir gjort oppmerksomme på det før de sjekker inn.

Listen var på sitt største i 2004 da den omfattet 20.000 mennesker som amerikanske myndigheter anså for å være en sikkerhetsrisiko.

Men etter et søksmål fra American civil liberties union, måtte amerikanske luftfartsmyndigheter slutte med helgarderingen og minske listen betydelig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt