Hopp til innhold

272 millioner passord stjålet – selges i kriminell underverden

Et sikkerhetsfirma sier de har avdekket 272 millioner epostadresser og passord som er til salgs i den kriminelle underverdenen i Russland.

Password datasikkerhet

Passordkombinasjonene kan i mange tilfeller gi tilgang til flere nettsider som inneholder sensitiv informasjon.

Foto: PAWEL KOPCZYNSKI / Reuters

Det opplyser sikkerhetssjef Alex Holden i selskapet Hold Security til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge Holden har de funnet 272.3 millioner kombinasjoner av epostadresser og passord som selges i den russiske underverdenen. Flere titalls millioner av epostadressene tilhører de mest populære leverandørene som Google, Yahoo og Microsoft, men det overveldende flertallet tilhører Russlands mest populære epostleverandør Mail.ru.

Hold Security har tidligere vært med på å avdekke en rekke store datainnbrudd og angrep, blant annet mot Adobe i 2013 hvor 130 millioner brukerkontoer ble hacket, og 360 millioner epostkontoer som på lignende vis ble hacket i 2014.

Skrøt av å ha samlet inn passord

Den siste oppdagelsen kom da ansatte ved Hold Security fant en ung russisk hacker som på et nettforum skrøt av å ha samlet inn over passord til over en milliard kontoer som han var villig til å gi vekk.

Etter å ha eliminert duplikater, fant Hold Scurity de 272 millionene hackede kontoene. Også flere hundre tusen kontoer fra tyske og kinesiske leverandører var hacket.

– Denne informasjonen er potent. Den flyter rundt i underverdenen og denne personen har vist at han er villig til å gi den bort til personer som er snille med ham, sier Holden.

SISTE NYTT

Siste nytt