19 døde og flere skadde etter eksplosjon i Kairo

19 personer skal være drept og 32 såret etter en eksplosjon utenfor Egypts nasjonale kreftinstitutt i Kairo sentrum søndag natt, ifølge Egypts helsedepartement.

19 personer skal være drept og 32 såret etter en eksplosjon utenfor Egypts nasjonale kreftinstitutt i Kairo sentrum søndag natt, ifølge Egypts helsedepartement.

EKSPLOSJON: 19 personer skal være drept og 32 såret etter en eksplosjon utenfor Egypts nasjonale kreftinstitutt i Kairo sentrum.

Eksplosjonen skal ha oppstått da en bil kjørte i motgående felt og kolliderte med tre andre kjøretøy utenfor Egypts nasjonale kreftinstitutt i Kairo like før midnatt søndag.

Eksplosjonen forårsaket en større brann og det er så langt bekreftet at 19 mennesker er omkommet og 32 er skadet.

Eksplosjon i Kairo

KJØRTE MOT TRAFIKKEN: Eksplosjonen fant sted da en bil kjørte mot trafikken og kolliderte med tre andre kjøretøy utenfor Egypts nasjonale kreftinstitutt like før midnatt søndag lokal tid.

Foto: Aly Fahim / AFP

Videoer fra stedet viser at fire brannbiler prøvde å få kontroll over de massive flammene etter eksplosjonen.

People extinguish a fire from a blast outside the National Cancer Institute, Cairo

FLAMMEHAV: Foreløpig er det kjent at fire biler var involvert i eksplosjonen som skal ha drept 19 mennesker og såret 32.

Foto: Shokry Hussien / Reuters

Årsaken til kollisjonen etterforskes, og det foreligger foreløpig ingen offisielle uttalelser fra politiet om mulig årsak, melder NTB. Det er heller ingen uttalelser som indikerer at eksplosjonen var et angrep, skriver Al Jazeera.

– Vi hørte en eksplosjon og glasset på døren knuste. Det var glasskår overalt, forteller Abdel-Rahman Mohamed som jobber som sikkerhetsvakt for en bank i nærheten.

Kriminalteknikere, bombegruppe og påtalemyndigheten har ankommet eksplosjonsstedet, forteller kilder til Al Jazeera mandag morgen.

Skade på instituttet og omkringliggende bygninger

Pasienter ble evakuert fra avdeling for onkologi til andre sykehus i Kairo, ifølge helsedepartementet. Det er ikke opplyst om pasienter er blant de omkomne eller sårede.

Det er skade både på instituttet og omkringliggende bygninger.

Laster kart, vennligst vent...

ÅSTED: Det var utenfor Egypts nasjonale kreftinstitutt ved Nilen i sentrum av hovedstaden, 19 mennesker ble drept.

Det er usikkert om eksplosjonen utelukkende kom fra kollisjonen, skriver Al Jazeera. Trafikkulykker er imidlertid vanlig i Egypt, i fjor døde 3000 mennesker og 12.000 ble skadet som følge av trafikkollisjoner, ifølge offentlig statistikk.

SISTE NYTT

Siste nytt