14-åring vant retten til å bli frosset ned etter sin død

En alvorlig syk jente i Storbritannia overbeviste retten om at hun skulle fryses ned etter sin død. Håpet var å bli vekket til live om 100 år.

Dr. Jerry Lemler, president i Alcor Life Extension Foundation i Arizona

I TANKER. Her hos Alcor Life Extension Foundation i Arizona ligger døde mennesker frosset ned. Det er ikke kjent om 14-åringen er sendt hit. (Arkivfoto).

Foto: JEFF TOPPING / REUTERS

Den oppsiktsvekkende dommen ble avsagt i oktober og 14-åringens levninger er allerede på vei til USA der innfrysingen skal skje.

Jenta hadde kreft og ønsket at kroppen hennes skulle bevares slik at hun eventuelt kan vekkes til live når det finnes en kur for sykdommen. I et brev til dommeren skrev tenåringen at hun ønsket å leve lenger og at hun ikke ville begraves i jord, ifølge BBC.

– Jeg tror nedfrysing gir meg en sjanse til å bli frisk og vekket opp igjen – kanskje om hundre år, skrev hun.

Moren støttet ønsket

Fordi jenta ikke var myndig, krevde nedfrysingen godkjenning fra begge foreldrene. Jenta fikk full støtte av sin mor, men da hun spurte sin far, som hun ikke har truffet siden 2008, sa han nei.

Dommeren i retten avgjorde at det var moren, som støttet jenta ønske, som fikk avgjøre hva som skulle skje med henne.

Dommeren presiserer at han ikke tar stilling til den omstridte fryseprosessen, han understreker at hans beslutning gjaldt om det var moren eller faren som fikk bestemme hva som skulle skje med 14-åringen etter hennes død.

Kryogenisk nedfrysing av mennesker går ut på at kroppen oppbevares i et kammer med svært lave temperaturer. Prosedyren er kontroversiell og det finnes ingen vitenskapelige bevis for at den kan fungere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt