136 hus brent ned i Colorado

Fire personer er savnet og 136 hus har brent ned ved Boulder i den amerikanske delstaten Colorado.

Minst 136 hus er brent ned ved Boulder i Colorado, USA

Minst 136 hus er brent ned ved Boulder i Colorado, USA.

Foto: JOHN MOORE / Afp

Brannmannskapene som kjemper mot flammene møter også utfordringer som klapperslanger, ødelagte kraftlinjer og eksplosive gasstanker i arbeidet med å slukke brannen.

Tett befolket brannområde

Sheriffen i Coulder County opplyser til MSNBC at 136 hjem er ødelagt - og at antallet kommer til å stige mens redningsmannskapet før bedre oversikt over situasjonen.

3500 mennesker er evakuert fra 1000 hus som trues av flammene. Brannen brøt ut på mandag.

Noen av innbyggerne har valgt å bli hjemme for å beskytte husene sine i flammehavet, og fire personer er savnet. Det er foreløpig ikke bekreftet noen dødsfall eller skader.

Årsaken til brannen er ikke kjent. Brannen regnes heller ikke for å være spesielt stor, men raser i et tett befolket område.

Vind kan spre brannen

Antallet hjem som er brent ned er flere enn Hayman-brannen i 2002 i det sørlige Colorado, som inntil nå var den største i delstatens historia. Da brant 133 hjem og 466 driftbygninger.

De første meldingene om brannen ved Boulder sa at 20 personer var savnet, men myndighetene har senere justert tallet til fire. Det er ikke klart om de savnede var i noen av de nedbrente husene eller om de bare ikke har gitt beskjed til venner og familie om at de har det bra.

Det er ifølge MSNBC ventet at brannforholdene kan bli verre i løpet av torsdag natt, og at det fryktes at brannen skal spre seg på grunn av vind.

Over 200 brannmenn, 24 brannbiler og ni brannfly er satt inn i slukningsarbeidet. Myndighetene håper at regn kan hjelpe til med å slukkingen før vinden kommer.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt