13-åring døde i flommen etter å ha ofret seg for lillebroren

Jordan Rice druknet i flommen som herjer Australia etter å ha sørget for at lillebroren ble reddet først.

Jordan Rice (13) døde i flommen i Toowoomba, Australia

Jordan Rice (13) døde i flommen i Toowoomba sammen med moren sin etter at de ble overrasket av hurtig stigende flomvann.

Foto: Nicole Alayne HAMMERMEISTER/Afp/Privat

Så langt har den katastrofale flommen nordøst i Australia tatt livet av 12 personer, mens 70 er savnet.

Les alt om flommen i Australia

En av dem som har måttet bøte med livet, er 13 år gamle Jordan Rice, som ble tatt av flommen i byen Toowoomba mandag.

Rystende detaljer rundt omstendighetene har nå blitt kjent, og ifølge Toowoomba Chronicle ofret Jordan livet slik at hans 10 år gamle lillebror Blake i stedet kunne bli reddet.

Flodbølge omsluttet dem

Jordan og moren Donna (43) omkom da en innenlands flodbølge plutselig omsluttet bilen de satt i sammen med lillebror Blake.

De tre hadde vært ute og handlet skoleuniformer da vannet plutselig steg rundt bilen de kjørte i, og til slutt kuttet motoren.

Donna ringte nødtelefonen, og fikk beskjed om å bli i ro. Etterhvert som vannet steg, måtte de ta seg opp på taket på bilen. En redningsmann som så dette, bandt et tau rundt livet og tok seg gjennom strie vannmasser ut til den strandede bilen.

Faren til Jordan forteller til Toowoomba Chronicle at 13-åringen var livredd vann, men at han likevel insisterte på at lillebroren skulle berges i land først.

(Artikkelen fortsetter)

Video Det fortsetter å regne i flomrammede Australia

Video: Slik så det ut i Toowoomba da den plutselige flommen oppsto mandag.

Forsvant i vannmassene

Etter at redningsmannen fikk lillebror Blake i sikkerhet, forsøkte han å berge Donna og Jordan ved å knyte tauet rundt dem. Men tauet røk, og de to ble ført nedover elva. De klarte å holde seg fast i et tre en stund, inntil de måtte gi opp og ble slukt av vannmassene, forteller faren og enkemannen.

Dramaet har vakt sterke følelser over hele verden, og en Facebook-minnegruppe er opprettet for å hedre Jordan Rices minne.

Flommen skal ha kommet helt uten forvarsel, og minst åtte personer omkom. Flere av de omkomne har trolig druknet da de ble skylt vekk fra gatene i sentrum av byen Toowoomba, ifølge politiets talsmann Peter Pyke.

Ifølge landets meteorologiske institutt falt det 60 millimeter regn på en time i området.

Det er ventet mer nedbør i dagene som kommer, og flomvannet er nå på vei inn i Brisbane, hovedstad i Queensland og den tredje største byen i Australia.

Flere måneder med voldsomt regn har omskapt tre firedeler av Queensland til et katastrofeområde.

SISTE NYTT

Siste nytt