Hopp til innhold

Minst 12 drept i skytedrama på marinebase i Washington

Minst 12 mennesker er drept etter at en eller to personer åpnet ild inne på en marinebase i den amerikanske hovedstaden Washington D.C, opplyser politisjefen i byen. En gjerningsmann er død.

Politiet jakter fortsatt på en mistenkt nummer to, men de vet ikke helt sikkert om det var flere enn en som deltok i skytingen. Situasjonen er fortsatt uavklart, og det er fortsatt ansatte inne i bygningen det ikke er gjort rede for.

Skyting ved marinebase i USA.

En såret blir hentet ut av et helikopter på taket av bygningen i Washington DC.

Foto: SAUL LOEB / Afp

Samtidig sier politiet at en gjerningsmann er død, og de bekrefter nå at 12 mennesker er drept. Politisjefen i Washington, Cathy Lanier, sier at motivet for skytingen er ukjent.

Lanier ber folk i området om å holde seg innendørs, mens politiet jakter på en mulig gjerningsmann til.

Mann med rulleblad

Den døde gjerningsmannen skal være en 50 år gammel ansatt i marinen, som nylig har fått endret sitt ansettelsesforhold, ifølge BBC. Dette stemmer ikke med det flere politifolk har sagt.

De sier at den døde drapsmannen er en navngitt mann på 34 år som tidligere har bodd i Texas, og som skal ha et kriminelt rulleblad.

Politisjefen i Washington, Cathy Lanier.

Politisjefen i Washington, Cathy Lanier, ber folk i mrådet å holde seg innendørs.

Foto: Susan Walsh / Ap

Cathy Lanier sa tidligere i kveld politiet var på utkikk etter to menn de tror kan ha vært innblandet i skytingen. Den ene var en hvit mann som bar på et håndvåpen, men denne mannen er senere sjekket ut av saken.

Den andre skal være en svart mann i 50-årene ikledd militæruniform, uten at han har noen forbindelse til det amerikanske forsvaret, sa hun.

Det skal være både militære, politifolk og sivile blant ofrene for skytingen.

– To gjerningsmenn

Skytedrama på marinebase i Washington DC.

Et militærhelikopter kretser over marinebasen der skytingen har funnet sted.

Foto: PAUL J. RICHARDS / Afp

CNN melder at to gjerningsmenn skal være skutt, men dette er ikke bekreftet av andre kilder.

Øyenvitner forteller om en person som skjøt mot mennesker som befant seg i kafeteriaen i tredje etasje, fra etasjen over. En gjerningsmann skal ha barrikadert seg inne på et rom i bygningen, sier flere kilder.

Det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, opplyser at de har høynet sikkerheten som følge av hendelsene i Washington.

- Vi jakter på to andre skuddmenn i Washington, sier polititalskvinne Cathy Lanier sier politiet er på utkikk etter to menn de tror kan ha vært innblandet i skytingen. 
Den ene skal være en hvit mann som bar på et håndvåpen. Den andre skal være en svart mann i 50-årene. Begge har sannsynligvis vært ikledd militæruniform, uten at de har noen forbindelse til det amerikanske forsvaret.

VIDEO: Politiet om skyteepisoden i USA

Borgermester Vincent Gray i Washington sier at det ikke er noe som tyder på at det er snakk om en terrorhandling, men at det heller ikke kan utelukkes.

Stor politiaksjon

Minst sju personer skal være skutt i en marinebase i USA.

VIDEO: Se direkte fra Washington

Det er et stort politioppbud på stedet, men det er uklart hvor mange politifolk som er inne i bygningen.

Alle på basen fikk beskjed om å ta dekning på stedet de oppholdt seg.

Samtidig ble trafikken stanset på Ronald Reagan-flyplassen i Washington som følge av skytingen, men trafikken er nå i gang igjen. Bolling Air Force Base i den sørvestlige delen av byen er stengt som følge av skytingen.

Det gikk en stund rykter om at det var en situasjon også på Bolling, men dette ble senere avkreftet av politiet.

Sskytedrama på marinebase i Washington DC.

Politiet jakter på det som kan være to personer etter skytingen i Washington DC. En gjerningsmann er død.

Foto: JASON REED / Reuters

USAs president Barack Obama blir fortløpende holdt orientert om det som skjer. I en kort uttalelse sier han at de som er ansvarlige for denne feige handlingen, vil bli holdt ansvarlig.

Flere skoler og offentlige bygninger i nærheten av basen er stengt. Også Senatet i Kongressen har stengt dørene mens jakten på en mulig gjerningsmann nummer to foregår.

Skyting på marinebase i Washington.

Det er stort oppbud av politi utenfor bygningen der skytingen skjedde.

Foto: ALEX WONG / Afp

Skytingen startet klokka 8.20 (lokal tid, 14.20 norsk tid) inne på hovedkvarteret til det amerikanske sjøforsvarets systemkommando.

Flere kritisk såret

George Washington-sykehuset i Washington har bekreftet at de har fått inn tre personer som er såret i skytingen. Tilstanden for alle blir betegnet som kritisk, men legene ved sykehuset tror de vil overleve. De venter å få inn flere skuddoffer fra basen, men vet ikke hvor mange.

Skytingen startet på hovedkvarter til NAVSEA, som har ansvar for bygging og kjøp av marinefartøyer og kampsystemer.

Totalt arbeider rundt 3000 mennesker på marinebasen.

Washington Navy Yard

Inngangen til Washington Navy Yard.

Foto: Wikipedia Commons

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.