Hopp til innhold

115 drept i bombeangrep i Pakistan

Minst 115 mennesker ble drept etter en serie med bomber i Pakistan torsdag. To bomber eksploderte med få minutters mellomrom i Quetta, sørvest i Pakistan.

En serie med bomber i forskjellige deler av Pakistan har rammet landet hardt torsdag. Til sammen har 115 mennesker mistet livet, melder nyhetsbyrået AFP.

Minst 82 personer ble drept da to bomber gikk av i Quetta i Baluchistan-provinsen sørvest i Pakistan, opplyser politiet. Minst 100 andre ble skadd.

Angrepet var trolig rettet mot paramilitære soldater, ifølge nyhetsbyrået AP.

Militantgruppen Lashkar-e-Jhangvi har tatt på seg ansvaret for de to angrepene i Quetta. En av gruppens talspersoner, Bakar Saddiq, sier at den første eksplosjonen var et selvmordsangrep og at den andre bomben var plassert i en bil og ble detonert med en fjernkontroll.

To bomber på ti minutter

Bombene i Quetta gikk av med ti minutters mellomrom, ifølge politibetjent Mohammed Murtaza.

Selvmordsangrepet skjedde inne i en biljard-hall. Bilbomben førte til at en bygning kollapset, og det var her flest ble drept og skadet.

Et flertall sjia-muslimer bor i Quetta-området. Ekstremistiske sunnimuslimer har angrepet en rekke sjiamuslimske områder og opptog de siste årene.

(Artikkelen fortsetter under klippet).

Minst 52 personer ble drept da bombene gikk av i Quetta i provinsen Baluchistan i Pakistan, opplyser politiet. Minst 80 andre ble skadd.

SE VIDEO: Blodige bombeangrep i Pakistan.

Drept da de rykket ut

Mange av menneskene som rykket til stedet etter selvmordsangrepet, mistet livet da bilbomben eksploderte ti minutter senere.

Forsker Laila Bokhari ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI)

Forsker Laila Bokhari ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI).

Foto: NUPI

Et høyt antall politibetjenter, redningsarbeidere og journalister hadde akkurat kommet til stedet da den andre bomben gikk av og er blant de drepte.

Blant andre en fotojournalist som er ansatt ved den pakistanske TV-kanalen Samaa TV er drept, ifølge AP.

– Dette er store tall

NUPI-forsker Laila Bokhari sier at Quetta er et betent område med høy militær tilstedeværelse.

– Dette er store tall og et svært alvorlig angrep, sier Laila Bokhari til NRK.no.

– Nå er det alltid slik at mange vil ta på seg ansvaret etter et «vellykket» angrep. Lashkar-e-Jhangvi er en sunnimuslimsk gruppering som har slått til mot sjiamuslimer, sier Bokhari.

22 drept i Mingora

Tidligere på dagen ble minst elleve personer drept og over 40 såret av en bombe som eksploderte på folksomt marked i Quetta, trolig rettet mot paramilitære soldater.

En lokal gruppe som kaller seg kjemper for å løsrive provinsen Baluchistan, har tatt på seg ansvaret for angrepet mot markedet, ifølge AP.

Baluchistan er en fattig provins med store forekomster av gass, kopper og gull.

Også i byen Mingora, nordvest i Pakistan, ble 22 mennesker drept og over 70 skadd etter at en bombe gikk av i en moské. Ingen har tatt på seg ansvaret for dette angrepet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt

Minst 13 døde i nattklubbrann i Spania

Spanske myndigheter sier at dødstallet kan stige.