NRK Meny
Normal

11 døde da demning brast i Brasil

11 personer er omkommet og flere enn 50 er skadd i Brasil etter at en demning ved en søppelplass for gruveavfall brast. Giftig gjørme har glidd inn i en landsby og mange skal være savnet.

Heliopterbilder fra katastrofeområdet

Se helikopterbilder fra katastrofeområdet.

Dam brast i Brasil

Disse to kom seg unna de giftige gjørmemassene.

Foto: Douglas Magno / Afp

Ulykken skjedde torsdag ettermiddag lokal tid i Bento Rodriguez 25 mil nord for Rio de Janeiro. Redningsmannskaper har problem med å komme fram til landsbyen på grunn av den giftige gjørmen.

– Vi har fløyet over området. Alle innfartsveier er blokkert av strømmen med avfall fra gruvene, sier en politimann fra nabobyen Marana til nyhetsbyrået AFP.

TV-bilder viser et flere hundre meter langt gjørmebelte som har oversvømt hus og har revet av tak. Folk sto på taket av husene og ventet på å bli reddet. Flere hus så ut til å ha blitt flyttet flere hundre meter.

Gjørmebølge på 2,5 meter

– Situasjonen er uhyggelig. Det er mørkt. Det er masse gjørme, sier landsbyens brannsjef Bento Rodrigues.

Han sier at landsbyen praktisk talt er begravd av gjørme, og at det ikke er mulig å overleve for dem som er tatt av den. Mengden med gjørme som ble holdt tilbake av demmingen tilsvarer ti fotballbaner. En gjørmebølge på 2,5 meter skal ha glidd hele åtte kilometer framover, melder den brasilianske avisen O Globo.

Minst 15 personer skal være savnet.

Brannsjef Adam Severino Junior sier situasjonen er dramatisk. Han frykter høyere dødstall.

Gruveselskapet Samarco driver virksomheten, som er eid av to gruvegiganter, brasilianske Vale og australske BHP Billiton.

Overlevende Brasil

Overlevende etter at gjørmen flommet. Minst 15 personer skal være savnet.

Foto: Douglas Magno / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt