Hopp til innhold

10.000 evakuert fra skogbrann i Sør-Frankrike – måtte overnatte på standen

Om lag 10.000 mennesker ble natt til onsdag evakuert sør i Frankrike som følge av en kraftig skogbrann. Hundrevis måtte overnatte ute.

Turister ser på skogbrann i La Croix-Valmer

Turister på standen ved La Croix-Valmer i Sør-Frankrike ser på skogbrannen som herjer rett innenfor kysten ved St. Tropez. Bildet er tatt tirsdag. Stadig nye branner oppstår i det knusktørre landskapet.

Foto: VALERY HACHE / AFP

Stadig nye skogbranner blusser opp i det knusktørre landskapet langs Rivieraen.

En voldsom brann nær feriebyen Bormes-les-Mimosas førte til evakuering i natt. Samtidig kjemper brannmannskap mot en rekke andre skogbranner, både langs rivieraen, i innlandet og på øya Korsika. I morgentimene ble det meldt om en ny stor brann i nabokommunen til Bormes-les-Mimosas, La Londe-les-Maures, som ligger nærmere byen Hyère.

Skogbrann ved La Londe-les-Maures i Sør-Frankrike

Folk ser onsdag morgen på røyk som stiger opp fra en skogbrann nær den lille byen La Londe-les-Naures.

Foto: Claude Paris / AP

Feriebyene Bormes-les Mimosas og La Londe-led-Maures ligger langs rivieraen vest for Saint-Tropez.

– Evakueringene av minst 10.000 følger utviklingen av brannen. Det er et område der befolkningen dobles eller blir tre ganger så stor om sommeren, sier en tjenestemann.

Laster Twitter-innhold

Sterk vind og tørke som følge av en varm sommer gjør at brannene sprer seg raskt. Tirsdag ble det blant annet meldt om brann i nærheten av Saint-Tropez og nord for Nice.

Evakuerte campingplass

Lisa Minot som er redaktør for reisesidene i den britiske storavisa The Sun, har lagt ut bilde på Twitter og Instagram fra evakueringen av en campingplass ved Bormes-les-Mimosas.

– Vi kan se brannen fra stranden og vi hører masse sirener. Det er sterk vind. Ungene sover. Vi har ikke fått noe informasjon om hva som skjer, skriver hun.

Hun forteller at gjestene på campingplassen Camp du Domaine har sittet hele natta i uvisse. På morgenkvisten blir stadig flere sendt ned hit av politiet, skriver hun.

Mandag brant det heftig noen kilometer øst for Bormes-les-Mimosas, i La Croix-Valmer, nærmere St. Tropez.

Skogbrann i Bormes-les-Mimosas
Skogbrann ved Le Croix-Valmer i Var-regionen i Franrike mandag

SKUELYSTNE: Mennesker står på taket på biler for å se brannen som mandag herjet ved La Croix-Valmer.

Foto: AP
Skogbrann nær Seillons-Source- d'Argent i Sør-Frankrike

Skogbrann nær Seillons-Source- d'Argent som ligger lenger inn fra kysten i Var-regionen i Sør-Frankrike. Bildet er tatt tirsdag.

Foto: Claude Paris / AP

SISTE NYTT

Siste nytt