Frustrasjonen stiger i Ecuador etter jordskjelvet

Dødstallene fryktes å stige kraftig i Ecuador, der myndighetene har kunngjort at 1.700 mennesker fortsatt er savnet etter jordskjelvet i helgen.

ECUADOR-QUAKE/ People react while complaining about the lack of help in Jama after the earthquake in Ecuador

Dødstallene fryktes å stige kraftig i Ecuador der myndighetene har kunngjort at 1.700 mennesker fortsatt er savnet. Mange er fortsatt innesperret i ruinene av sammenraste hus og bygninger og pårørende blir stadig mer frustrert. Her fra Jama sør for Pedernales. Foto: Guillermo Granja / Reuters / NTB scanpix

Foto: GUILLERMO GRANJA / Reuters

Mange mennesker innesperret i ruinene av sammenraste hus og bygninger, og pårørende blir stadig mer frustrerte.

Tre dager etter at det kraftige skjelvet rammet Ecuadors kyst i et populært turistområde, er 480 mennesker bekreftet døde.

Sporhunder og gravemaskiner er kontinuerlig i arbeid i kystbyer som Pedernales og Manta. Redningsmannskaper og bistandsgrupper fra flere land er kommet for å hjelpe til.

– Vi søker etter 2.000 mennesker. Hittil har vi funnet 300. 480 er døde, og om lag 2.560 er skadd, sa viseinnenriksminister Diego Fuentes til journalister i hovedstaden Quito.

Noen overlevende skal ha blitt reddet ut fra ruinene, men håpet om å finne flere i live blir stadig mindre.

Lokalbefolkningen i ødelagte byer som Manta har begynt å miste tålmodigheten.

– Redningsarbeidet har gått veldig tregt, og dyrebare liv har gått tapt. Vi pårørende har ventet her siden lørdag kveld, sa Pedro Merro og la til at fetteren hans ligger under en sammenrast treetasjes bygning.

SISTE NYTT

Siste nytt