– Zhao Fei kommer fra en rik familie

Familien til mannen som er mistenkt for å ha drept den Pernille Marie Thronsen har flere ferieeiendommer i Europa.

Zhao Fei

Den kinesiske studenten Zhao Fei er etterlyst for drapet på norske Pernille Marie Thronsen.

Foto: Ungarsk politi

Pernille Marie Thronsen

Pernille Marie Thronsen ble knivdrept i en leilighet i Budapest lørdag.

Foto: Privat

Ifølge den ungarske avisen Blikk.hu kommer Zhao fra en rik og velstående kinesisk familie.

Faren til 26-åringen er en forretningsmann, og har blant annet en eiendom i Marseille i Frankrike.

Ifølge avisen skal Zhao ha tilbrakt mye tid i dette feriehuset, senest i sommer.

Han er nå etterlyst for å ha tatt livet av ekskjæresten, norske Pernille Marie Thronsen, i sin leilighet i Budapest lørdag i forrige uke.

Forlot Ungarn

På en pressekonferanse i går opplyste ungarsk politi at de er sikre på at den drapsmistenkte 26-åringen rømte landet samme dag som Thronsen ble drept. De siste sikre observasjonene er gjort på flyplassen, men det er uklart hvor han har reist.

Han har dermed opparbeidet seg nesten en ukes forsprang fra politiet.

Det er foreløpig uklart om mannen er etterlyst internasjonalt gjennom Interpol. Politiet opplyste til NRK i går at Zhao tidligst ville bli etterlyst i dag, men at det fort kunne ta et par dager på grunn av hvordan det ungarske rettssystemet fungerer.

Ungarsk politi opplyser til NRK at det i går ble utstedt en internasjonal arrestordre på ham, men 26-åringen er foreløpig ikke å finne i lista over ettersøkte på Interpols nettsider.

Kina - ingen frihavn

Det er altså uklart om Zhao Fein har søkt tilflukt på en av familiens eiendommer i Europa, eller om han har forsøkt å ta seg hjem til Kina.

Kina har ingen utleveringsavtale med Ungarn og er ikke medlem av Interpol, men opplyste tidligere denne uken at 26-åringen ikke kan forvente seg fritt leide dersom han rømmer hjem.

NRK har i dag vært i kontakt med det kinesiske utenriksdepartementet og politidepartementet i Kina. De har foreløpig ikke ønsket å kommentere saken.

Ungarsk politi er også sparsomme med opplysningene, og vil ikke si om de undersøker om Zhao kan befinne seg i Frankrike:

– Politiet i Budapest har gjort alt som er i vår makt for å finne den kinesiske mannen så raskt som mulig. Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke komme med mer informasjon, skriver politiet i en e-post til NRK.no.

Bredt samarbeid

Politiet opplyser at de holder løpende kontakt med politiet i flere land og med den norske ambassaden i Budapest.

Politiet i Oslo har så langt hjulpet sine kolleger i Ungarn med å varsle de pårørende, og har også gjort mindre undersøkelser i Norge.

Etter det NRK forstår har norsk politi foreløpig ingen planer om å reise til Ungarn.

SISTE NYTT

Siste nytt