NRK Meny
Normal

Risikerer 20 års fengsel

Den drapsmistenkte ekskjæresten til Pernille Marie Thronsen risikerer en streng straff hvis han blir utlevert til Ungarn og dømt.

Zhao Fei/City Hostel Flora i Budapest

Zhao Fei blir snart etterlyst internasjonalt for drapet på norske Pernille Marie Thronsen.

Foto: Picturemaker/Red Dot/Ungarsk politi/Scanpix

Kristian Aanensen i Budapest

Ifølge ungarsk lov kan den kinesiske 26-årignen Zhao Fei, som er etterlyst for drapet på Pernille, risikere 20 år i fengsel.

– Strafferammen for forsettlig drap i Ungarn er på 20 år. Det kan være en formildende omstendighet hvis mannen ikke er tidligere straffedømt, men hvis drapet har skjedd på en grov måte, vil han bli straffet hardt, sier den ungarske advokaten Bela Varga til NRK.

Ungarsk politi gikk i dag ut og bekreftet at mannen ikke befinner seg i Ungarn.

– Det dummeste han kan gjøre, er å reise til Kina

– Vi har bevis for at mannen har forlatt Ungarn med fly fra hovedflyplassen i Budapest, sier leder for drapsavsnittet i Budapest, Jozsef Szigetti.

Zhao Fei skal ha reist fra landet allerede lørdag, bare timer etter at Pernille ble drept. Mulighetene for at han nå befinner seg i Kina, er tilstede.

Svart flagg utenfor ungdomsherberget i Budapest

Pernille Marie Thronsen ble funnet drept på rommet som eks-kjæresten leide hos City Hostel Flora i Budapest.

Foto: Peter Talos / Scanpix

– Jeg tror noe av det dummeste han kunne gjøre, var å reise til Kina, der fengselsforholdene og straffene er mye strengere enn i Ungarn, sier Varga.

På grunn av ungarsk byråkrati og lovverk er det ennå ikke sendt ut en internasjonal arrestordre.

– Det vil fortsatt ta noen dager, men vi har skrevet en prosedyre for å utstede en slik arrestordre, sier Szigeti, men han understreker at de har kontakt med internasjonale politimyndigheter.

– Etterforskningen er i gode hender

– Det ungarske politiet gjør alt i denne forbindelse og vil berolige det norske folk med at etterforskningen er i gode hender. Vi gjør alt for at den kinesiske mannen, uansett hvor han måtte befinne seg i verden, skal bli tatt, sier kommunikasjonssjef ved politiet i Budapest, Eva Tafferner.

Dermed har Pernilles eks-kjæreste seks dagers forsprang på politiet.

Den norske studenten ble funnet drept på 26-åringens rom søndag, og skal da ha vært død i over ett døgn. Tirsdag opplyste politiet at de prøvde å få kontakt med Zhao Fei, og i går ble han etterlyst, men ikke internasjonalt gjennom Interpol.

Familien til den drepte 21-åringen har tillit til ungarsk politi, til tross for at det tungrodde systemet har forhindret en tidlig internasjonal etterlysning.

– Jeg har den opplevelse at ungarsk politi har lagt ned store ressurser og gjort det de kan, og det er jeg tilfreds med. De opererer innenfor et annet juridisk system enn det vi er vant til, men vi har tillit til ungarsk politi, sier familiens bistandsadvokat Karoline Henriksen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt