NRK Meny
Normal

- San Francisco var en suksess

Kinas statlige medier rapporter i dag om en vellykket fakkelstafett i San Francisco.

Xinhuas nettside

Xinhua la i dag ut en pressemelding fra Den amerikanske olympiske komiteen på sine nettsider. Meldingen roser myndighetene i San Francisco for å ha sørget for en vellykket stafett.

Foto: Bilde av nettside / NRK

Fakkelstafetten i San Francisco får mye oppmerksomhet i kinesiske nettaviser i dag, og ifølge det offisielle Kina måtte de som demonstrerte mot Beijing-OL se seg slått av patriotiske kinesere bosatt i USA.

Artikler fra det offisielle nyhetsbyrået Xinhua går hardt ut mot demonstrantene som de mener hovedsakelig er tibetanske separatister.

Under tittelen ”Tibetanske separatisters kraft druknes i det røde flaggs folk” skriver Xinhua i en artikkel at fakkelstafetten var en suksess, og at kinesere bosatt i San Francisco aktivt protesterte mot forsøket på å splitte Kina.

Artikkelen beskriver tusener av etniske kinesere bosatt i USA og kinesiske innvandrere kledd i rødt som hadde møtt fram med røde kinesiske flagg for å hilse fakkelstafetten velkommen.

- Andpustne seperatister

- Selv om tibetanske separatistmedlemmer i mindretall kommer med andpustne skrik, knuses denne arrogante opposisjonen når det kinesiske folket roper ”Beijing-OL, kom igjen, kom igjen, kom igjen”, skriver Xinhuas reporter på stedet.

Denne artikkelen fortsetter etter bildet.

Xinhuas nettside

Xinhua skriver at tibetanske separatister ble knust av kinesiske patrioter.

Foto: Bilde av nettside / NRK

- Kinesernes verdige oppførsel knuste tibetanske separatister, og stafettens avslutning gikk greit for seg, heter det i en annen artikkel fra samme nyhetsbyrå.

- Vellykket staffet

Xinhua gjengir også en pressemelding fra Den amerikanske olympiske komiteen (USOC) i dag. I meldingen blir San Franciscos borgermester, politisjef og myndighetene i byen rost for å ha sørget for en trygg og vellykket stafett.

- Vi er glade for at den olympiske fakkelen, som symboliserer idealene og ånden til den olympiske bevegelsen, kom seg gjennom San Francisco i hendene til inspirerende individer. Fra et globalt perspektiv vil byen San Francisco bli applaudert, heter det i pressemeldingen fra USOC ifølge Xinhua.

Grunnen til at ruten for fakkelstafetten ble endret, var ifølge USOC fordi sikkerhetsaspektet sto over alt annet. Både USOC og arrangørene av Beijing-OL skal ha støttet avgjørelsen om å gjøre endringer i stafettruten.

Den olympiske flammen er nå på vei til Buenos Aires, som er det syvende stoppestedet for fakkelen før OL i Beijing i august.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt