– Russiske helikoptre i ukrainsk luftrom

Mer en 10 russiske militærhelikoptre skal i ettermiddag ha tatt seg inn i ukrainsk luftrom på Krim-halvøya, hevder ukrainske grensemyndigheter.

Ber FN drøfte situasjonen

NETT-TV: Ukraina har bedt FNs sikkerhetsråd gripe inn overfor Russland.

I en uttalelse hevder myndighetene at russiske soldater også har satt opp veisperringer i havnebyen Sevastopol hvor deler av den russiske svartehavsflåten befinner seg.

Russland har tidligere i dag nektet all befatning med okkupasjonen av den ukrainske militærflyplassen.

En reporter fra den kanadiske avisen The Globe and Mail har på sin Twitter-profil delt et bilde av det som skal være en konvoi med russiske lastebiler nord for Sevastopol.

– Dette er en invasjon

Den ukrainske innenriksministeren reagerer kraftig på opplysningene på sin Facebook-side:

– Jeg anser det som skjer som en bevæpnet invasjon og okkupasjon som strider mot internasjonale avtaler og normer, skriver Arsen Avakov.

Laster Twitter-innhold

Ukrainerne er overbevist om at det er russerne som står bak dette og den angivelige beleiringen av to flyplasser på Krim tidligere i dag.

Fungerende president Oleksander Turchinov anklager Russland for å øke den spente situasjonen i regionen, og har bedt FNs sikkerhetsråd gripe inn.

Ved 13.20-tiden norsk tid opplyser landets sikkerhetssjef at ukrainske myndigheter har gjenopprettet kontrollen over den sivile og militære flyplassen på Krim.

ID-løse soldater

Sveriges Televisions russlandkorrespondent Elin Jönsson befant seg i formiddag utenfor flyplassen i Simferopol og rapporterte om et 50-talls bevæpnede militære i området.

– De militære bærer ingen merker eller identifikasjon. De patruljerer rolig frem og tilbake med et fast grep om våpnene, sier Jönsson til SVT.

Laster Twitter-innhold

USAs utenriksminister John Kerry har i dag snakket med sin russiske kollega Sergej Lavrov. Lavrov skal ha forsikret om at Russland ikke har planer om å gripe inn militært i nabolandet Ukraina.

SISTE NYTT

Siste nytt