NRK Meny
Normal

- Politiet ble varslet om kvinner med kjetting i bakgården

(CLEVELAND) Politiet i Cleveland ble varslet om at kvinner i kjetting ble observert i bakgården. Det forteller naboer til NRK om huset der de tre kvinnene ble holdt fanget i mer enn ti år.

Jeannette og Anthony, Cleveland

Jeannette (20) og Anthony (20), som har bodd i nabolaget hele sitt liv, forteller at naboer har varslet politiet om både kvinner i vinduet og kvinner i bakgården.

Foto: Anders Tvegård / NRK

Anders Tvegård, Ohio

Utenfor huset i Seymour Avenue er det satt opp sperringer.

Politiet undersøker fortsatt eiendommen og foreløpig vil de ikke si noe mer offentlig om hvordan Ariel Castro (52) kunne holde tre kvinner fanget i minst ni år uten av noen tilsynelatende la merke til det.

Ifølge lokale medier har politiet funnet hengelåser, tau og reip i rommene der kvinnene ble holdt fanget.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Huset i Seymour Avenue, Cleveland, bortførte kvinner funnet

Området rundt huset i Seymour Avenue er nå sperret av.

Foto: Scott Shaw / Ap

Var utenfor huset

Politiet har vært utenfor huset to ganger, siste gang i 2004 i forbindelser med undersøkelser i en annen sak. Men ingen av de to gangene gikk noen fysisk inn i huset.

– Det er helt utrolig at de ikke fant ut at noe foregikk, sier Jeannette (20) og Anthony (20) og rister på hodet.

De to vokste kun opp noen få hus bortenfor eiendommen til Ariel Castro.

Ifølge politiet er det ingen logger som tyder på at de har fått inn tips i forbindelse med forsvinningssakene, som kunne ledet dem til huset. Dette står i sterk kontrast til hva naboene forteller.

– Politiet ble varslet om at kvinner ble observert med kjetting i bakgården, hevder Jeanette og Anthony hardnakket.

De forteller også at folk i nabolaget varslet politiet for to år siden da en person som gikk forbi huset i et av vinduene så en kvinne, som holdt et barn i armene, rope om hjelp.

Det samme forteller andre naboer til amerikanske og internasjonale medier.

– Men politiet kom aldri og undersøkte. Politiet aldri har brydd seg om dette nabolaget, sier de to unge og mener det er årsaken til at så mange år kunne gå, før kvinnene lyktes å komme seg unna.

Nedturen som preger byen

Cleveland utviklet seg allerede fra 1800-tallet til å bli av USAs største industribyer og sentrum for landets kull- og stålindustri. Men etter hvert som nedgangen kom for den tradisjonelle tungindustrien, kom også nedgangen for byen.

På slutten av 1960-tallet kom det til store raseopptøyer i byen og i 1978 gikk byen konkurs, som den første siden den store depresjonen i 1930-årene.

Da hadde svært mange av byens borgere allerede flyttet ut til forstedene. De indre bystrøkene ble preget av fattigdom og uro.

Selv om byens politikere det siste tiåret har satset sterkt på å trekke til seg høyteknologibedrifter, for å skape en ny industriæra, er det fortsatt store skiller mellom det «nye »og «gamle» Cleveland.

Bydelen hvor huset til de tre brødrene ligger, er et gammelt arbeiderklassestrøk der mange av innbyggerne nå har latinamerikansk bakgrunn. De tre arresterte brødrene har bakgrunn fra Puerto Rico.

Ungdomsgjenger som lever utenfor både arbeidsmarkedet og loven har vokst frem.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Jeanette og Anthony, Cleveland

Jeanette og Anthony mener politiet ikke bryr seg om nabolaget ennet enn for å stanse narkosalg og gjengkriminalitet.

Foto: Anders Tvegård / NRK

Tar ikke tips seriøst

– Når det har skjedd noe her, har holdningen til politiet vært at gjengene selv ordner opp. Politiet reagerer bare på gjengkriminalitet eller narkotikahandler. Andre tips og anmeldelser blir ikke tatt seriøst.

– Slik at det som hendte her i nabolaget, forble i nabolaget. Politiet stoler ikke på dem som bor her, derfor reagerte de ikke, sier Jeannette.

– Hver gang noen ringer med opplysninger til politiet, tror politiet det bare er oppspinn, legger Anthony til.

I går sa politiet på en pressekonferanse at de ikke har registrert klager eller annen mistenkelig aktivitet på adressen kvinnene ble holdt.

Huset ligger mindre enn en mil unna der de tre forsvant med drøyt ett års mellomrom.

Det er ikke første gang det stilles spørsmål ved oppfølgingen og grundigheten av politiets undersøkelser i delstaten.

I 2009 oppdaget politiet et hus i byen hvor 11 kvinner hadde blitt holdt fanget og drept. Gjerningsmannen er nå dømt til døden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt