- Fremdeles håp

FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland har ikke gitt opp håpet om en 72-timers våpenhvile. - Jeg tar ikke avvisningen alvorlig, sier Egeland.

Egeland snakker til pressen i New York.
Foto: Stan Honda / Scanpix/AFP

- Både israelerne og Hizbollah har sagt at de ikke ønsker unødvendige lidelser for sivilbefolkningen. Når vi nå da kan dokumentere at dette er en krig hvor det drepes flere barn enn menn med våpen, så er det noe fundamentalt galt med krigen. Jeg håper og tror at vi vil få en aksept for forslaget, sier Egeland til NRK.

 I et forsøk på å hjelpe sivilbefolkningen i Sør-Libanon la Egeland fredag fram et forslag for Sikkerhetsrådet om at Israel og Hizbollah legger ned våpnene i tre døgn.

Blankt avviset

Pausen skal brukes til å flytte sårede og få brakt mat og medisiner inn i krigssonen.

Ønsket ble imidlertid blankt avvist av en talsmann for det israelske utenriksdepartementet.

- Det er ikke behov for en 72-timer midlertidig våpenhvile fordi Israel har åpnet en humanitær korridor til og fra Libanon, sa talspersonen lørdag.

Egeland tar ikke avvisningen alvorlig.

Har fremdeles håp

- Jeg legger mer vekt på det den israelske ambassadøren sa til meg da han fikk talen til sikkerhetsrådet og vårt forslag. Han sa at det vil bli tatt meget alvorlig og at forslaget skal studeres av den israelske regjering, sier Egeland til NRK.

Egeland bekrefter at det har blitt åpnet humanitære korridorer i Libanon, men sier at det ikke er nok.

- Vi får ikke ut nok hjelp til de som trenger det mest, og spesielt ikke ut til de som befinner seg i den verste stridssonen i sør. Derfor trenger vi våpenhvilen, sier Egeland.

SISTE NYTT

Siste nytt