- Beordret drapet på Litvinenko

Tidligere toppsjef i den russiske oljegiganten Yukos kan ha kommet med ordren om å drepe tidligere KGB-agent Aleksandr Litvinenko.

Leonid Nevzlin
Foto: BRENNAN LINSLEY / AP

Det er Leonid Nevzlin, tidligere Yukos-sjef, som skal ha kommet med ordren, i følge en uttalelse fra den russiske statsadvokatens kontor. 

- De som stod bak Litvinenkos død kan være de samme som er på en liste over ettersøkte kriminelle. Og Leonid Nevzlin er på denne listen, hevder den russiske statsadokaten.

Satt på avslørende dokumenter

Den tidligere russiske spionen Aleksandr Litvinenko, som var en kjent kritiker av myndighetene i Russland og president Vladimir Putin, døde i november i år etter å blitt forgiftet av det radioaktive stoffet Polonium 210. Litvinenenko hevdet selv at det var russiske myndigheter som stod bak forgiftningen.

Litvinenko skal ha sittet på oppsiktsvekkende informasjon om Kremls overtakelse av oljeselskapet Yukos.  Dokumentene skal ha inneholdt opplysninger som knytter Putins regjering til mystiske dødsfall og forsvinninger.

Avviser beskyldningene

Leonid Nevzlin, som er bosatt i Israel, avviser påstandene, og hevder anklagene mot ham er fabrikkert av russiske myndigheter.

En talsmann for Nevzlin har følgende å si om anklagene:

- Alle kjenner KGBs metoder. Disse uttalelsene er idiotiske, og fortjener ikke noe svar, sier Amir Dan til nyhetsbyrået AP.

 

 

SISTE NYTT

Siste nytt