NRK Meny
Normal

Yngve Myhre ny SalMar-sjef

Helgelendingen Yngve Myhre skal lede SalMar på Frøya.

Yngve Myhre

Yngve Myhre.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Myhre overtar som konsernsjef etter Leif Inge Nordhammer som i fjor høst varslet at han ønsket å gi seg etter 15 år.

– Fantastisk artig bransje

Yngve Myhre har 17 års fartstid i sjømatnæringen og har vært konsernsjef i Aker Seafoods.

–Jeg synes det har vært en fantastisk artig bransje å jobbe i, og jeg synes det var kjempehyggelig da jeg fikk tilbud om å bli konsernsjef i SalMar, sier Myhre til NRK.

Han sier ansettelsen er så fersk at han ikke vil komme med noen programerklæring.

– Jeg ser fram til å komme til Frøya, til å bli kjent med folk og til å ta fatt på oppgaven. Jeg vet at det er mye dyktige folk, det er en kompetent ledelse som har jobbet i selskapet i mange år og jeg ser fram til å bli en del av teamet.

Fornøyd styreleder

Styreleder Bjørn Flatgård sier i en pressemelding at han er svært fornøyd med å ha ansatt Myhre, og viser til hans lange erfaring og kompetanse innen næringen.

– Han vil bidra både til å videreføre og videreutvikle den solide posisjonen SalMar har som et av bransjens ledende selskap for lakseoppdrett, sier Flatgård,

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.