VG: Hyret inn torpedoer for å skade dommer

Politiet mener Christer Tromsdal (49) hyret inn flere torpedoer for å skade eller drepe en tingrettsdommer i en straffesak mot seg selv i 2012.

Den bedrageridømte finansmannen Christer Tromsdal på et bilde fra 2007.

Finansmannen Christer Tromsdal fra Verdal er tiltalt for å ha motarbeidet rettsvesenet under særdeles skjerpende omstendigheter. Politiet mener han hyret inn torpedoer for å skade en tingrettsdommer i juni 2012.

Foto: Morten Holm / NTB scanpix

I tillegg mener politiet at et gjengmedlem i 30-årene samarbeidet med finansmannen fra Verdal om torpedooppdraget, skriver VG.

Oslo statsadvokatembeter har nå tiltalt begge to for motarbeiding av rettsvesenet, under særdeles skjerpende omstendigheter.

Tromsdal har nektet straffskyld under hele etterforskningen, og 49-åringen risikerer inntil ti års fengsel om han blir dømt. Det samme gjelder gjengmedlemmet i 30-årene.

Maskerte menn med slegge og balltre

Det var sent om kvelden 10. juni i 2012 at to maskerte menn slo seg inn i eneboligen til et ektepar på Vollen i Asker med en slegge og balltre. De to mennene gikk målrettet etter mannen i huset, helt til han trakk frem et håndvåpen fra nattbordsskuffen og siktet mot dem.

Da forsvant torpedoene fra eneboligen og videre i en ventende bil.

Politiet i Asker og Bærum ble raskt varslet om den dramatiske hendelsen, som først ble registrert som et innbruddsforsøk i politiets datasystemer og ikke en alvorlig voldshendelse.

Gikk i feil hus

I nabohuset bodde en eldre kvinne, der mannen i huset var ansatt som dommer i Oslo tingrett. I denne perioden i juni i 2012 var denne mannen faglig meddommer i en omfattende bedragerisak i Oslo tingrett.

Økokrim hadde tiltalt Christer Tromsdal og to forretningspartnere for grove bedragerier mot banker og privatpersoner.

En av politiets hovedteorier var at de maskerte gjerningsmennene hadde slått seg inn i feil hus, og at deres egentlige oppdrag var å skade eller ta livet av meddommeren i bedragerisaken i Oslo tingrett.

Internt hos politiet og påtalemyndigheten har saken fått kallenavnet «Slegge-saken».

Tromsdals forsvarer Mette Yvonne Larsen sier til VG at han nekter befatning med saken.