Mann meldte seg etter brutalt boligangrep: Sier han fikk oppdraget av Tromsdal

En av mennene som tok seg inn i et bolighus i Asker for å true en meddommer sier han handlet på oppdrag fra finansakrobaten Christer Tromsdal. – Vitnet har lav troverdighet, svarer Tromsdals forsvarer.

Christer Tromsdal

Bedrageridømte Christer Tromsdal er siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

En av de maskerte mennene som tok seg inn i et bolighus i Asker for å true en meddommer har meldt seg for politiet. Han mener han fikk oppdraget fra Tromsdal.

Det bekrefter politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe i Asker og Bærum politidistrikt overfor NRK. Politiet skal ha gjort flere avhør med mannen, som meldte seg for noen uker siden, det første 23. august.

Opplysningene fra avhøret ble brukt som grunnlag i den siste fengslingen av Christer Tromsdal, men har inntil nå vært klausulerte.

– Mannen har forklart at han hadde en rolle i Vollen-anslaget. Han har bekreftet at han hadde fått oppdraget av Tromsdal, sier Backe til NRK.

Mener vitnet har lav troverdighet

Victoria Holmen

Forsvarer Victoria Holmen mener opplysningene vitnet kommer med ikke stemmer.

Christer Tromsdal nekter å stå bak angrepet på Vollen der både ekteparet og naboen har fått status som fornærmede i saken. Tromsdals forsvarer Victoria Holmen er veldig skeptisk til det nye vitnets forklaring.

– Vitnet har lav troverdighet. Vitnet gir blant annet informasjon som ikke stemmer med objektive funn, sier Holmen.

Forsvarer hevder at det sannsynligvis er en «setup» overfor Tromsdal av personer som står i et motsetningsforhold til ham.

Vil ettergå forklaringen

Ifølge politiadvokaten har mannen nå status som mistenkt, men dette kan bli endret til siktet. Mannen skal ha meldt seg for politiet selv, «etter noe kontakt i forkant», opplyser Backe.

– Han har forklart seg over flere avhør. Vi vil nå ettergå opplysningene han kommer med, for å se om det han forteller stemmer, sier Backe, som ikke vil gå nærmere inn på hvordan politiet vurderer mannens troverdighet, eller hvilket miljø han tilhører.

Skulle true meddommer

Tromsdal ble varetektsfengslet i fire nye uker i slutten av august, siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet. Asker og Bærum tingrett mente mistanken mot Tromsdal var styrket, og viste blant annet til det klausulerte avhøret av mannen som nå har meldt seg i saken.

Tromsdal ble nylig dømt til seks års fengsel for bedrageri, men var på frifot i påvente av soning før han ble pågrepet i juni. Bakgrunnen for pågripelsen er en hendelsen fra juni 2012.

Da stormet to maskerte menn inn i en privatbolig i Asker og truet ekteparet som bodde der. Årsaken for det brutale boligangrepet ble ikke avklart, og ingen ble pågrepet.

Gikk til feil hus

Senere ble det kjent at politiet mener målet for angrepet egentlig var en av naboene til ekteparet, som på det tidspunktet var meddommer i en sak der Tromsdal var tiltalt.

Etter det NRK kjenner til mener politiet at Tromsdal har bestilt innbruddet for å true meddommeren, som senere samme år ble erklært inhabil i saken mot ham. Men i stedet for å true meddommeren, skal de maskerte mennene ha gått inn feil hus. Der ble de jaget ut av huseieren, som hadde en pistol.

– Dette er en svært alvorlig sak, da politiet ikke ser lett på trusler mot rettsvesenet, sier politiadvokat Backe.

SISTE NYTT

Siste meldinger