Værvarselet: Full storm på kysten tirsdag

Det vil blåse godt langs kysten på tirsdag. I Trøndelag er det meldt om kortvarig full storm.

Været i Trøndelag tirsdag 29 november

Full storm på Trøndelagskysten på tirsdag. Verst blir det midt på dagen.

Foto: YR / Skjermdump

De siste dagene har det vært mye nedbør og uvær i Trøndelag. Fredag ble Meråkerbanen stengt på grunn av ras og rasfare, og flere sitter fortsatt isolert i Nord-Trøndelag på grunn av rasfare.

Det ser heller ikke ut at det dårlige været vil gi seg med det første.

– På tirsdag øker vinden til sørvestlig sterk kuling utsatte steder, så liten storm på kysten og midt på dagen opp til kortvarig full storm på Trøndelagskysten, sier vakthavende meteorolog, Kristen Gislefoss.

Verst på formiddagen

Det dårlige været skyldes et kraftig lavtrykk som ligger lenger nord, og også langs kysten i Møre og Romsdal og i Nordland vil vinden merkes godt.

Nord for Meløy er det meldt om til dels liten storm på kysten på formiddagen, og i Nordland kan det bli perioder med liten storm mot kvelden.

Det er Trøndelag som får det verste, og stormen antas å være verst på formiddagen og først på ettermiddagen.

– Utover ettermiddagen dreier vinden mot vest, og så minker den litt i styrke, sier meteorologen.

Sludd, regn og snø

– Videre utover uka så ser det ut som det blir mye nordvestlig vind og bygevær. I kystområdet blir det nok en blanding av sludd og regnbyger, sier Gislefoss om været i Trøndelag.

Kristen Gislefoss

Vakthavende meteorolog, Kristen Gislefoss, kan ikke melde om mye godt vær i Trøndelag.

Foto: Kaland, Ole / NRK

Inn i landet, og opp i høyden blir det en blanding av sludd og snøbyger. Kommer du langt nok opp, kan det være håp om nysnø.

– Et typisk sted som Storlien burde nok få nedbør som snø, og så fort vinden går over til nordvest kan snøgrensa flytte seg lenger ned.

Meteorologen forteller at Oppdal ligger beskyttet for sørvesten og dermed ikke får mye byger, men vil få nedbør når vinden trekker vestover.

– Nedbøren i Oppdal kan nok variere litt, men stort sett regner jeg med det blir en blanding av snø og sludd. Kommer man litt opp i fjellet så er det nok fint med snø, sier Gislefoss.

Lite håp om godvær fremover

Trøndelag har hatt en nokså fin høst, og det er nok mange som ønsker seg godt vær i førjulstiden også. Det ser derimot dårlig ut.

Er det håp om noe godt vær snart?

– Jeg ser ikke noe langvarig godvær i Trøndelag den nærmeste tiden, nei, sier Gislefoss.

– Mulig det blir en periode lørdag mot søndag med stort sett oppholdsvær og lettere skydekke, men det er nok bare forbigående.