Hopp til innhold

Sitter isolert på grunn av rasfare

Arvid Wold i Sul mener det burde vært mulig å ta seg ned fylkesveg 72 til Verdal. – Det hadde jo gått an å sette ut vakt ved stedet de frykter det skal gå ras, sier han til NRK.

Sul i Verdal

Fylkesvegen ble søndag stengt ved Trettarholmen på grunn av et lite ras, og fare for ytterligere ras. Statens vegvesen venter nå på at en geolog skal undersøke området.

– Veldig langt

– Det går an å kjøre over Skalstufjellet, om Meråker og Stjørdal, men det blir veldig langt, sier Wold.

Utrykningskjøretøy kan passere rasstedet, men ikke andre kjøreøy. Dermed rammes flere familier av vegstengingen. De kommer seg verken på skole eller jobb mandag.

– Det er snakk om et lite ras, og så er de vel redd det skal komme mer. Men vi som sitter her og tvinner tommeltotter synes det er rart at de ikke har sjekket området. Vi opplever at det er dårlig bemanning i helgene, sier han.

Arvid Wold sitter i kommunestyret i Verdal, og han kan bli nødt til å melde forfall mandag kveld, skriver avisa Innherred.

Ras og flom

Folk i grenda Sul er ikke uvant med å bli innestengt på denne måte. De har opplevd både ras og flom som sperrer vegen ned til Verdal.

– De kunne ha satt opp vakt ved rasstedet, slik at vi kunne ha passert. Ellers er det lite informasjon å få. Det siste vi har hørt er at de prøver å åpne veien i 17-tida, forteller Arvid Wold.

Oppvekstsjef Frode Kvittem i Verdal sier de følger situasjonen nøye.

– Ungene kommer seg ikke på skole i dag, men vi kan jo kommunisere via internett. Blir det langvarig må vi vurdere situasjonen på nytt, sier han til NRK.

Statens vegvesen har foreløpig ingen ny informasjon om når fylkesveg 72 kan åpne igjen.