Kraftig snøfall: – Kjør med fornuft, råder politiet

Opp mot 15 centimeter snø har lavet ned enkelte steder i løpet av noen timer fredag. I Nord-Trøndelag er det meldt om fem ulykker på kort tid.

To biler med materielle skader på E6 Røra

Tre biler var involvert i et trafikkuhell på E6 ved Røra nord for Verdal ved 10-30-tiden. På få timer ble det medlt om en rekke store og små uhell over hele landsdelen.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Vinter og politibiler. En bil i veikanten

En mann er sendt til Sykehuset Levanger, etter en utforkjøring i Sparbu. Foto: Politiet

Foto: Politiet på Twitter

Flere steder i Nord-Trøndelag fikk sitt første møte med Kong Vinter fredag. I Steinkjer og flere andre steder har det kommet så mye som 10–15 cm.

Det første snøfallet medfører ofte utfordringer. Vi har fått inn flere meldinger om utforkjøringer og uhell, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Kjetil Mollan ved 12-tiden.

Ber folk ta det med ro og kjøre med fornuft

Utforkjøring Mulelia, bil i veikanten

En bil kjørte utfor vegen i Mulelia fredag formiddag. Dette var en av flere ulykker på svært kort tid på E6

Foto: Karl Jørgen Martinsen / NRK

Fem ulykker er meldt i Nord-Trøndelag fredag formiddag. Tre biler var involvert i et trafikkuhell på E6 ved Røra nord for Verdal, ved 10-30-tiden. De to bilene bak klarte ikke å stanse, da den fremste skulle svinge. Bare en halvtime senere rykket nødetatene til en utforkjøring i Sparbu.

Tidligere var E6 stengt i sørgående kjørefelt ved Mule i Levanger, på grunn av berging av et vogntog som hadde kjørt av veien. Og ved 1145-tiden havnet en bil på på siden i grøfta på fylkesveg 761 mellom Steinkjer og Inderøy. Ifølge Trønder-Avisa misten den førereren kontrollen

– Så langt er det heldigvis ikke meldt om alvorlige personskader, men vi må oppfordre folk til å kjøre med fornuft og etter forholdene, oppfordrer Mollan

Også i sør var E6 en periode stengt i Okstadbakken, etter at en bil i høy fart kjørte inn i en annen som stod med nødblink fredag morgen.

– Det er kjøreferdighetene som er utfordringen

Ifølge Statens vegvesen har det kommet mye snø, men det skal likevel ikke være spesielt glatt på hovedvegene. Operasjonsleder Mollan mener da også at bilistene må bli flinkere til å tilpasse seg vær og føreforhold.

Det er ikke snøen som er utfordringen, det er førerne av kjøretøyene som er utfordringen. De kjører ikke etter forholdene på veibanen. Vi henstiller til trafikksikkerhet.

Værskifte på gang

Uvær

VÅTT: I helgen skifter det fra iskald sibirkulde til vått, vilt og varmt vestavær.

Foto: MICHAEL DALDER / REUTERS

Det kan bli nye utfordringer for bilister i Trøndelag gjennom helga. Meteorologene varsler værskifte, og temperaturene kan gjøre et kjempehopp på hele ti grader.

– Vinden kommer først, deretter kommer nedbøren med en liten forsinkelse, sier statsmeteorolog Gunnar Noer til Yr.no.

Grunnen til den voldsomme stigningen er at vinden drar med seg mild luft fra sørvest – i kontrast til den iskald lufta vi tidligere har fått fra øst.