Hopp til innhold

Uvisst om Terje Wiik blir anmeldt

Det er ikke sikkert at Terje Wiik blir anmeldt etter å ha brutt permisjonsreglene.

Terje Wiik
Foto: Politiet

Giftdrapsdømte Terje Wiik har i dag forklart seg i Ila fengsel etter at han har vært på rømmen i ti dager. Det er straffbart å ikke komme tilbake etter permisjon, men Kriminalomsorgen har ikke bestemt seg for om de vil anmelde Wiik.

- Vi kommer til å vurdere anmeldelse når vi har alle fakta på bordet, sier Knut Bjarkeid, fengselsdirektør ved Ila fengsel til NRK.

- Hans versjon

Den drapsdømte Terje Wiik ble fraktet til fengselet i Bærum i natt etter at han i går ettermiddag ble arrestert i Kristiansand da han kom med ferja fra Hirtshals.

Før fengselet avgjør om de skal melde Wiik til politiet må de få Wiiks versjon, forteller Bjarkeid.

- Han skal få mulighet til å uttale seg før vi tar noen beslutninger, sier Bjarkeid.

- Uvisst resultat

Først når Kriminalomsorgen eventuelt politimelder Wiik, blir det en straffesak forteller politiadvokat Kai Vaag ved Asker og Bærum politidistrikt.

- Strafferammene for det som har skjedd er bøter eller fengsel inntil seks måneder. Men det er tidlig å si hva resultatet blir

- Vil ikke spekulere

Før ferja fra Hirtshals la til kai i Kristiansand i går skal Wiik ha spurt folk ombord hvor han kunne ta ut penger og kjøpe seg et kart, forteller passasjerer til NRK.

Fengselsdirektør Bjarkeid vil ikke spekulere i om dette betyr at Wiik ikke hadde tenkt å melde seg likevel.

- Vi er ikke sikre på noen ting, og vi har ikke noen selvstendig oppfatning av det. Men, vi kommer til å spørre han om det, sier Bjarkeid