Hopp til innhold

Uvær stopper Hurtigruten

MS Trollfjord tar ikke sjansen på å seile fra Trondheim de neste fire dagene. Hurtigruten venter flere ruteendringer på grunn av uværet som er varslet.

MS Trollfjord i Trondheim

MS Trollfjord ligger trygt til kai i Trondheim fram til onsdag. Skipet må kansellere turen mellom Trondheim og Bergen på grunn av ekstremværet som er meldt.

Foto: Tone Iversen / NRK

– Vi må kansellere fordi det er meldt sterk storm og orkan på kysten av Trøndelag og Møre og Romsdal de kommende dagene, sier Ragnar Norum, som er kommunikasjonssjef i Hurtigruten.

Han forteller at MS Trollfjord sin rute mellom Trondheim og Bergen er avlyst.

Mannskapet om bord på skipet tar rett og slett ikke sjansen på å utfordre uværet i jula.

Dermed blir de liggende til kai i Trondheim julaften og de neste fire dagene.

– Det er forsvarlig å seile, men av hensyn til passasjerer og sikkerheten totalt så velger kapteinen å ligge i ro i Trondheim til han gjenopptar nordgående igjen på onsdag.

– Kommer til å få flere ruteavvik

Skipet skulle etter planen feire julaften i Kristiansund, og 300 av passasjerene skulle være med på hele ruten ned til Bergen.

Nå må de i stedet sitte værfast i Trondheim, helt til de sendes med fly til Bergen samme dag som Hurtigruten egentlig skulle lagt til kai der.

Det er meldt ekstremvær natt til 2. juledag, og Hurtigruten venter at det kan skje ruteendringer for flere av skipene de kommende dagene.

– Vi kommer nok til å få flere ruteavvik slik meldingene er nå, sier Norum.

Lover god julestemning

Han ber passasjerer som skal reise med Hurtigruten om å holde seg oppdatert.

– Vi oppfordrer de som skal om bord på skip på Trøndelag- og Møre-kysten de kommende dagene om å ta kontakt med skipet eller følge med på nettsidene våre.

Samtidig lover kommunikasjonssjefen at det blir god julestemning for de som er på Hurtigrutens skip.

– Vi skal sørge for at det blir en god og behagelig jul om bord for alle passasjerer.