Hopp til innhold

Usikker på årsaken til dødsfallet på Ranheim

Den foreløpige obduksjonsrapporten gir ingen svar på hva som var årsak til at en 20-åring ble funnet død i en bolig på Ranheim i Trondheim i går. To personer er sikta i saken.

Politi på Ranheim

VAKTHOLD: Sivilt politi holdt onsdag vakt ved huset på Ranheim der 20-åringen ble funnet død.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Obduksjonsrapporten viser ingen ting i utgangspunktet og den gir oss ikke noen sikker dødsårsak, sier politioverbetjent Eivind Guldseth.

Avdøde ble obdusert ved St. Olavs Hospital tirsdag ettermiddag, og en endelig obduksjonsrapport ventes i løpet av 2-3 måneder.

Krimteknikere

TEKNISKE UNDERSØKELSER: Krimteknikere fortsatte i dag undersøkelsene sine i huset på Ranheim der det i går ble funnet en død 20-åring.

Foto: Morten Andersen / NRK

Uklart om de sikta blir fengsla

20-åringen ble funnet død på Ranheim i Trondheim tirsdag formiddag. Noen timer etterpå ble to personer sikta for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Begge er avhørt og nekter for å ha gjort noe kriminelt.

Politiet har ennå ikke bestemt seg for om de to sikta personene skal framstilles for varetektsfengsling.

– Statusen i saken har ikke endra seg noe siden i går. Om vi framstiller den ene eller begge for fengsling vil bli en vurdering som tas i løpet av ettermiddagen kvelden i kveld og en fengsling vil da foregå i morgen, sier politiadvokat Aleksander Tokle.

De sikta har fått oppnevnt hver sin advokat: Christian Wiig og Steinar Wiik Sørvik.

Erkjenner ikke skyld

– Min klient er helt klar på at han ikke har vært med på noe straffbart. Ikke har det foregått noe straffbart heller så langt han vet, sier Wiik Sørvik til NRK.

Han sier videre at klienten hans nå samarbeider så godt han kan med politiet fordi han mener det ikke har skjedd noe kriminelt. Derfor vil han fortelle alt han vet og prøve å hjelpe politiet til å finne de riktige svarene. Ellers er det lite Sørvik kan si i dag.

– Politiet har lagt lokk på saken og det vil si at vi ikke har innsyn i annet enn det min klient forteller, sier Sørvik.

Steinar Wiik Sørvik

SAMARBEIDER: Steinar Wiik Sørvik sier hans klient er helt klar på at han ikke har vært med på noe straffbart og samarbeider nå tett med politiet.

Foto: Vegard Woll / NRK

Svarte på alle spørsmål fra politiet

Christian Wiig vil ikke la seg intervjue om saken i dag, men skriver følgende i en epost til NRK:

Min klient var i avhør i går fra kl 18.00 til 21.00. Han svarte på alle spørsmål fra etterforsker, og han hadde intet med dødsfallet å gjøre.
Han mener at det er uriktig at han er siktet, og fremdeles holdes i glattcelle.

Strafferammen for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand er tre års fengsel.

Politiet ber folk som har tips i saken om å ringe 73 48 94 00.