NRK Meny
Normal

Truet til seg politibil

En person har truet til seg en politibil i Stjørdal. Politiet gjennomførte en stor, bevæpnet aksjon.

Truet til seg politibil
Foto: Tor Aage Hansen / NRK

Politiet stenger E6 ved Tillertoppen

Politiet er sparsomme med opplysninger, men bekrefter overfor NRK at de har bevæpnet seg og jakter på en person som har truet til seg en politibil i Stjørdalsområdet.

– Vi tror vi vet hvem den væpna mannen er, sier operasjonsleder Monika Ravlo ved Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Prøver å isolere situasjonen

– Mannen sitter fremdeles politibilen, og vi antar han fortsatt er bevæpnet, sier Jan Birger Jakobsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK1s Kveldsnytt.

– Vi har kontroll på han. Vi vet hvor han er. Det pågår samtaler med han. Vi håper han vil overgi seg til politiet, sier Jakobsen.

Den væpnede politibilen kjørte nordover etter at han kapret politibilen ved Skatval kirke. Det er nå satt politisperringer ved nedkjøringa til Aglo videregående skole ved E6 etter Skatval.

Pressefolk i området har nå fått beskjed om å holde seg i bilene fordi situasjonen er svært uavklart. Også nysgjerrige tilskuere blir jaget vekk av politiet, opplyser vitner i området.

Evakuering?

Like før klokka 23 kjørte flere politibiler ut av boligområdet til nedenfor sperringene men flere sivilpersoner, muligens som følge av at politiet evakuerer de husene som er nærmest den kaprede politibilen.

Store politistyrker fra politidistriktene i Sør- og Nord-Trøndelag, inkludert to hundepatruljer leter nå etter personen i et stort, men avgrensa område.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Maya (19) så politibilkapringen

Maya Otterbekk (19) fra Namsos.

Maya Otterbekk (19) fra Namsos og familien hennes havnet midt oppe i kapringsdramaet.

Foto: Privat. / NRK

Maya Otterbekk (19) fra Namsos var øyevitne til den væpnede politibilkapringen.

– Vi var på vei fra Namsos til Værnes da bilen vår, og alle andre biler, ble vinket til siden av politiet på rasteplassen rett nedenfor Skatval kirke.

– Vi parkerte med noen biler foran oss, og det sto politibiler både ved inn- og utkjøringen til rasteplassen.

Like etter kom bilen med den væpnede mannen.

Front mot front

– En stor hvit varebil kom i stor fart og kjørte rett inn i politibilen, front mot front. Dette skjedde på rasteplassen rett ved siden av vår bil.

Like etterpå stilte en sivil politibil seg bak varebilen. En sivilkledt politimann stormet fram til føresida og skulle til å åpne døra. Plutselig løp den sivile politimannen vekk fra den hvite varebilen mens han ropte: – Han er bevæpna, forteller Maya Otterbekk til NRK.

– Rett etterpå kom føreren av varebilen ut med en pistol i hånda. Han løp fram til den politibilen han nettopp hadde kolildert med, satte seg inn i førersetet og kjørte med politibilen nordover.

Den hvite varebilen sto igjen, sier Maya Otterbekk, som ikke hadde tenkt seg en slik tur i Nord-Trøndelag denne mandagskvelden.

– Jeg er sjokkert. Hadde ikke venta å oppleve noe sånt.