Hopp til innhold

Dansetips for stive nordmenn

Henger ikke beina med slik de gjorde før pandemien? Fortvil ikke. Her er noen tips og triks som kan redde deg når klubbene åpner igjen.

Har du glemt hvordan man danser i løpet av koronapandemien? Danser Tomas Vikeland fra RAW Dance Studio i Trondheim deler sine tips, triks og moves.

Har du glemt hvordan man danser i løpet av koronapandemien? Danser Tomas Vikeland fra RAW Dance Studio i Trondheim deler sine tips, triks og moves.

Mange savner å slå seg løs på dansegulvet. Tørketiden kan snart være over, men danseskillsene er kanskje ikke helt de samme lenger.

Danser Tomas Vikelands har noen tips og moves for stive koronarumper.

Lytt til musikken

Hør etter hvilke lyder og takter musikken har. Det sier noe om hvordan kroppen skal bevege seg. Er musikken rolig eller rask? Er lydende flytende, tunge eller skarpe?

Lytt! Og, føl musikkens energi.

Vær til stede

Vær obs på dine omgivelser og se deg rundt. Se de andre menneskene på gulvet. Vennene dine er kanskje like ved. Dans med dem da vel! Kjører du solo, på leting etter nye dansepartnere? Bli med i en dansesirkel.

Føl på stemningen, og vær med.

Smil og vær glad

Et smil sier tusen ord. Dansing på fest skal være gøy, og det er helt lov å vise at du liker det.

Glis når du danser!

P3Gull 2018

DANS OG SMIL: Husk å ha det gøy når du danser. Her fra P3 Gull i 2018 da verden var ganske normal.

Foto: Rashid Akrim / NRK P3

Bølgen

Dette er et klassisk dansemove, der du beveger armene som en bølge. Hold armene strakt ut. Start med den ene hånda. Ta den opp, så håndleddet, albuen og skuldra. Løft så skuldra på den andre siden. Albue, håndledd og ut i hånda. Tomas kaller dette for firepunktsbølga. Øv gjerne i speilet.

OBS! Albuen kan være litt tricky. Se video for hjelp.

Cross-step

Kryssteg som det heter på godt norsk, er et move som vil få fart på beina. Sett høyrefoten til siden. Før venstrefoten et steg bak. Så krysser du høyrefoten over venstre.
Ut, bak, kryss. Hvis det var lett, kan du legge til et ekstra steg, der du slider foten på gulvet.

Føttene kan brukes til mye forskjellig når du danser. Selvfølgelig.

Cross-step kan du gjøre i det tempoet du vil. Gjør det gjerne en smule raskere enn Tomas her, for å svette litt ekstra under dansingen.

STOPP!

Oh-oh, vet du ikke hva du skal gjøre nå? Da tar du en pause og stopper midt i dansemovet. Gå litt rundt i rommet, beveg beina og se på de andre. La deg inspirere. Kanskje du ser noen som ruller på skuldrene, og synes det er kult? Kjør på, og gjør det samme.

La deg inspirere, og inspirer andre!

B-boy Nakstad om dansing på fest

Visste du at hele Norges koronaekspert danset breakdance på 80-tallet? Espen Nakstad gikk faktisk på dansekurs som barn. Han sier det er få ting som slår følelsen av å danse.

Men, når kan vi begynne å danse som før igjen?

– Vi håper jo at vi er tilbake til et ganske normalt liv etter sommeren, kanskje med veldig lite smittevernråd. På ett eller annet tidsunkt, så tror jeg at vi kan danse igjen. Vi må være optimister og satse på det.

Espen Nakstad avslører sin bakgrunn med dans, og svarer på når vi kan forvente at dansegulvene åpner igjen.

Espen Nakstad avslører sin bakgrunn med dans, og svarer på når vi kan forvente at dansegulvene åpner igjen.