Hopp til innhold

To brødre tatt av strømmen, hentet opp av Nidelva etter halv time under vann

To brødre ble torsdag ettermiddag hentet opp av Nidelva i Trondheim. For en 18-åring er tilstanden alvorlig, men stabil. For en mann i 20-årene er tilstanden meget alvorlig og ustabil. Det opplyser St. Olavs hospital. De skal ha ligget under vannet i 20 til 30 minutter.

To yngre menn ble torsdag ettermiddag hentet opp av Nidelva i Trondheim.

Helikopter søker Nidelva

To personer er funnet og hentet opp av Nidelva. Det ble gjort livreddende tiltak på stedet. Begge ble så fraktet til St. Olavs hospital.

Foto: Erik Forfod / NRK

Leteaksjonen ble satt i gang etter at en person ble observert i elva. Kort tid etter ble to personer funnet og hentet opp av elva. Hendelsen skjedde i nærheten av Gamle Bybro.

– Det vi vet er at den ene personen var under vann i cirka 20 minutter, og han andre skal ha ligget under i rundt 30 minutter. Det ble foretatt førstehjelp her på stedet, og nå er de fraktet til St. Olavs hospital, sier innsatsleder i politiet Tonje Westad.

De fikk melding om hendelsen klokken 15:20. Da kom brannvesenet med redningsdykkere, og politiet kjørte oppover elven med båt.

– En er i slutten av tenårene, og han andre er i slutten av 20-årene, sier Westad.

– De ropte på hjelp

Omar Amadi er en av flere ungdommer som satt på den andre siden av Nidelva da ulykken skjedde. Han forteller at det var veldig skummelt.

– Vi så to stykker i elva. De skreik og ropte på hjelp. Flere prøvde å hjelpe, også kom ambulansen etter hvert.

Trolig tatt av strømmen

Det som trolig er skjedd er at en kar gikk ut i vannet og ble tatt av strømmen. Så forsøkte den andre å hjelpe til, men så ble han også tatt, sier operasjonsleder Bernt Tiller i Trøndelag politidistrikt til NTB. De advarer folk mot å bade der, på grunn av sterk strøm.

Laster Twitter-innhold
Vitneavhør Nidelva

Politiet snakker med vitner etter badeulykken i Nidelven.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Funnet av dykkere

Ifølge vitnebeskrivelser skal to ungdommer ha badet i elva og fått problemer på grunn av dårlige svømmeferdigheter i den sterke strømmen. Begge havnet under vann.

– Vi var raskt på stedet med båt, men det er vanskelige forhold på stedet. Elva ser rolig ut, men den lyver. Det er sterk strøm i Nidelva og her blir du sjanseløs i den sterke strømmen, sier innsatsleder i brannvesenet, Lars Lunde. Han advarer folk mot å bade i Nidelva.