Tiltalt for to drap

Bahadir Mirzaolimov er nå tiltalt for dobbeltdrapet i Overhalla i vår.

Dobbeltdrap i Overhalla
Foto: Kjartan Trana / NRK

Statsadvokatene i Trøndelag har tiltalt Bahadir Mirzaolimov (27) for drap under særdeles skjerpende omstendigheter på Anne Grete Vollum (35) og sju år gamle Cicilie Watnan Lian på Skogmo i Overhalla natt til 30. april i år.

Tiltalebeslutningen omfatter i tillegg et alvorlig seksuelt overgrep.

Mirzaolimov er også tiltalt for frihetsberøvelse av en annen jente som var i huset, skriver Adresseavisen. Hun ble bundet fast, men klarte etter noen timer å komme seg løs og varsle faren via mobiltelefon.

Erkjenner straffskyld

Mirzaolimov har i avhør forklart at han kvalte ekskona med en plastpose og tape. Deretter tok han et hundretalls tabletter som et forsøk på å ta sitt eget liv.

Han hevder at han kun husker bruddstykker fra resten av natten, og husker ikke å ha drept den syv år gamle jenta som var på besøk i huset.

- Jeg forutsetter at min klient vil erkjenne straffskyld for punktet om drap av sin tidligere ektefelle. Men han kommer ikke til å erkjenne skyld på noen av de andre punktene, ikke fordi han ikke mener å ha begått det men fordi han ikke husker noe av det eller har noe innblikk i det, sier mannens forsvarer, advokat Arve Opdahl til NRK.

26-åringen sier han oppsøkte Vollum for å snakke ut om bruddet noen måneder tidligere. Vollum var gravid med tvillinger siktede var far til.

Strafferettslig tilregnelig

Tiltalebeslutningen sier ikke noe om 27-åringens motiv for drapene. Men to rettspsykiatriske sakkyndige konkluderer med at mannen ikke var sinnsyk da ugjerningene ble begått.

Det betyr at han er strafferettslig ansvarlig, hvis han blir kjent skyldig i de handlingene som er beskrevet i tiltalen.

Risikerer 21 år

Usbekeren risikerer lovens strengeste straff på 21 års fengsel dersom han blir funnet skyldig. Mannens asylsøknad er avvist og han vil bli utvist fra Norge straks en eventuell straff er sonet.

Rettssaken kommer opp for Namdal tingrett 22. oktober.

(NTB/ NRK)