Hopp til innhold

Nå skal Tare til topps igjen

Tre måneder er gått siden nesten døve og blinde Tare Teksum fra Oppdal klatra opp Kilimanjaro, nå har han sikta seg ut 95 nye fjell.

Tare Teksum 2

Tare Teksum skal ut på nye eventyr.

– Synet mitt blir stadig dårligere og balanseproblemene er såpass alvorlige at jeg er helt avhengig av å bruke staver når jeg går, men jeg har klart å gå både Norge på langs og opp Kilimanjaro med staver så det er ikke noe problem om man bare vil, sier Tare Teksum til NRK.

43-åringen er nå i gang med å planlegge nye eventyr. Sammen med slektningen Otto Teksum har han sikta seg ut 95 norske topper:

– Vi er i planleggingsfasen og starter i neste uke med tre topper som ligger i Klæbu, Bjugn og Stjørdal. Planen er å ta alle norske signaltopper som har farbar vei opp, sier Tare Teksum.

Eksempler på slike fjell i Trøndelag er Vassfjellet i Klæbu og Hovden i Oppdal.

Tare Teksum med følge før siste etappe

Tare Teksum før siste etappe da han gikk Norge på langs.

Foto: Privat

Tare Teksum ble rikskjendis da han i ble med NRK-serien "Ingen grenser" sammen med Lars Monsen. Senere har han gått Norge på langs og på tvers, og i januar nådde han toppen av Kilimanjaro.

Skal gå på tur i mange år

Det er flere årsaker til at Tare Teksum nå velger topper med vei opp. Balansen har blitt dårligere og han er helt avhengig av å bruke staver. Samtidig blir dette turer alle kan bli med på, veien gjør at de også passer for folk i rullestol.

Du har sikta deg ut i underkant av 100 topper. Hvor lang tid skal du bruke?

– Det må nok bli noen år. Vi tenker å ta en to tre topper hver 14. dag så det blir ca. en i uka i snitt.

Tare Teksum

Tare Teksum har satt seg nye mål.

Foto: Ingen Grenser

Turkompis Otto Teksum er veteran når det kommer til norske fjelltopper. Han har vært på over 2000 norske fjelltopper, og skrevet bøker om det. Han syns det er topp at Tare nå får seg et langsiktig mål:

– Jeg tenkte at dette kunne være noe Tare kunne kose seg med i flere år, og at det kan bli litt kjedelig å bare gå rundt i Oppdal.