Hopp til innhold

Stod volley trenger 150.000 kroner

Stod volley har klart det ingen andre norske lag har klart før dem. De er klar for fjerde runde i europacupen, men mangler 150.000 kroner for å kunne delta.

Europacupeventyret koster, og nå må Stod Volley på frierferd hos sponsorene for å kunne fortsette spillet i Europa.

SE VIDEO: Stod volley har hatt god grunn til å juble mye i høst. De er klar for fjerde runde i europacupen, men mangler penger til reise og opphold.

Sist uke ble det klart at Stod volley går videre og skal spille fjerde runde i europacupen mot Bucuresti. Første kamp er på bortebane 16.januar.

Etter at det ble klart at Stod går videre uttalte treneren for Norges kvinnelandslag, Martin Frydnes, at dette er det største et norsk klubblag har gjort gjennom tidene.

Bare 1200 innbyggere bor i bygda Stod i Steinkjer. Ved hjelp av lokale og utenlandske spillere opplever laget stor sportslig suksess.

Volleyball bygda Stod har bare 1200 innbyggere, men har Norges beste volleyball lag.

Sportslig suksess for Stod Volley.

Ikke budsjettert med avansement

Styret i Stod volley har et problem. De har ikke budsjettert med at laget skulle nå så langt i europacupen. Det betyr at laget trenger 150.000 kroner for å kunne delta.

De siste dagene har styret i Stod volley jobbet på spreng for å skaffe penger.

– Vi har fått en garanti om at vi får dekket utgiftene med europacupen. Men vi har ikke skaffet pengene ennå, sier styreleder Per-Ivar Finstad til NRK.

Den eventyrlige sportslige suksessen til Stod volley koster. For ikke nok med at laget går videre i europacupen.

Laget er også klar for finalespill i Nordic League i København i slutten av januar. Det går også mot at Stod spiller seriefinale på hjemmebane 7. april.

Vil ha sponsorer

– Nå må sponsorer kjenne sin besøkelsestid, sier styreleder Per-Ivar Finstad til NRK.

Han forteller om økende mediainteresse for volleyball.

Finstad sier styret nå jobber nesten døgnet rundt for å skaffe nok penger.

De planlegger også ut i fra at laget skal klare å vinne borte og hjemmekampen mot Bucuresti og gå videre i europacupen. I så fall er det 300.000 kroner som må skaffes de neste ukene.

For hver runde i europacupen koster 150.000 kroner. Det er penger som går til å dekke reise, opphold og å få til et godt arrangement på hjemmebane.