NRK Meny

Nordic Tenors blåser liv i luren

Nordic Tenors har oppdaget det som trolig er verdens største ropert i Trondheim. Nå er den innjodlet med stor kraft.

Video Jodling

Artikkelen er flere år gammel.

Nordic Tenors skal synge i Trondheim etter 60 forestillinger i Bergen med 20000 besøkende. De har sett på konsertlokalene i Frimurerlogen, men ble, meget nyskjerrige da de oppdaget den ferske skulpturen: Talerøret i parken tett ved.

Innjodlet tirsdag

– Vi trodde først skulpturen var et teleskop, så oppdaget vi at det var en moderne lur. Men ikke nok med det, egentlig er skulpturen et minimalistisk alpehorn i maxi-størrelse. Vi vet ikke når skulpturen ble avduket, men det vi vet er at aplehornet ikke er innjodlet. Dette må vi gjøre noe med, sier de.

Som sagt så gjort.

– Man må også være klar over at vi med dette fortsetter vårt prosjekt som er å rive ned de, til tider, ugjennomtrengelige murene som hittil har eksistert mellom jodlingen og det seriøse kunstfeltet, sier kurator og regissør Tore Nysæther.

Talerøret

Talerøret er 18 meter langt og ble gitt som en gave til Trondheim fra NTNU.

Foto: Gudbjørn Bondhus / NRK

Konsertklare

Nordic Tenors er kjent for en smule humor, dans og påfunn. I 2006 fikk de Komiprisen som Årets Beste Nykommer og i 2007 var de syngende toastmastere i kongens bursdag. I 2008 var de med på å åpne operahuset i Oslo. for å nevne noe.

Forestillinga Live at Logen har premiere i Frimurerlogen i Trondheim 9. september.

Video fra Trøndelag

Kurth Fallmyr berga barndomsheimen såvidt, men et område på to og en halv kvadratkilometer er svidd av, og skadene er tydelige i terrenget.
19. mai er det 100 år siden Rosenborg Ballklub så dagens lys. NRK og RBK inviterer til bursdagsfest og folkefest på Lerkendal for HELE NORGES RBK.
Åge Aleksandersen og Arve Tellefsen om «Bilde tå'n Ivers» og den nyinnspilte versjonen til Rosenborgs 100-årsjubileum.