Normal

Stengte dører i retten

Dag to i rettssaken mot Bahadir Mirzaolimov starta med lukkede dører. Og den tiltalte selv ble bedt om å forlate rettssalen ved ett av vitneprovene.

Lukket rettsmøte
Foto: Kjartan Trana / NRK

Dommer Lisa Elin Bech bestemte at dagens første vitneforklaring skulle gå for lukkede dører. Det var den overlevende jentas far som forklarte seg. Han var en av de første som ble varsla morgenen etter drapsnatta.

Det er den store presseinteressen, samt hensynet til den overlevende jenta, som fører til vedtaket om stengte dører.

Etter ønske fra bistandsadvokat Inger Johanne Dehli, som representerer de pårørende i saken, var ikke den tiltalte usbekeren tilstede under denne forklaringa. Hun begrunnet det blant anna med den korte fysiske avstanden mellom vitnet og den tiltalte i rettssalen.

Dørene åpna igjen

Etter en pause, klokka 11.15, ble dørene åpna og den tiltalte var på plass i salen. Politioverbetjent Tone Davik fra Kripos forklarte seg. Hun foretok dommeravhøret av jenta som overlevde drapsnatta. Denne forklaringa var en innledende del før retten fikk presentert dommeravhøret.

Dørene stengt igjen

Dørene ble igjen stengt for pressen da dommeravhøret av jenta ble avspilt for retten. Denne delen av rettssaken starta klokka 11.40, og ble etterfulgt av en pause.

Rett etter klokka 14.30 begynte forklaringa til Kripos-førstebetjent Kjell Olav Moen, som foretok avhør av den tiltalte etter pågripelsen i mai. - Tiltalte har forklart til meg at han prøvde å unngå tankene på det som skjedde i Overhalla. Han har beskrevet tankene som å stikke seg i fingeren: det er en smerte man prøver å unngå, forteller Moen.

Inger Johanne Dehli og Jan Henrik Dahle
Foto: Camilla Bilstad / NRK