NRK Meny
Normal

Spiller fotball i 40 timer

To lag fra Norge og England prøver å spille verdens lengste fotballkamp.

Fotballspiller
Foto: NRK

- Friske bein er et relativt begrep, det vil si at du har hatt en eller to timers pause der du har kunnet sove, gått på do og spist litt, sier Andre Pedersen, kaptein for det norske laget.

Målrik kamp

De to lagene spiller på Dalgård i Trondheim. Kampen startet klokka 21 torsdag kveld, fredag formiddag var stillingen 91 til Norge og 102 til England.

- Jeg føler meg fra, vi har holdt på i 15-16 timer og vi har byttet spillerne hver andre eller tredje time, forteller kapteinen for det engelske laget.

Jakter verdensrekord

Målet er å spille fotball i ikke mindre enn 40 timer, for å greie det må de holde på til godt utpå lørdag. Holder de ut så lenge er det ny verdensrekord, ifølge Guinnes rekordbok er den gjeldende rekorden 33 timer.

Før kampen er omme skal spillerne drikke 300 bokser med energidrikk og spise 600 sportssjokolader.

Målprotokoll

Godt med mål i protokollen...

Foto: NRK

Veldedig formål

Rekordforsøket har utgangspunkt i puben Three Lions i Trondheim og målet er å samle inn penger til prematuravdelinga ved St. Olavs Hospital.

- Vi har kjenninger og kolleger som har hatt barn på avdelinga og som har vært ekstremt fornøyd med behandlinga de har fått. Og da fikk vi lyst til å samle inn noen kroner, og folk stiller opp når det snakkes om barna på St. Olav, forteller Andre Pedersen.

For hvert mål som skåres går det ti kroner til sykehusavdelinga.

- Så vi må skåre litt mer snart, sier kapteinen.

Fotballkamp
Foto: NRK

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25