– Ikke grunnlag for å holde han i varetekt

Samboeren til den avdøde 29-åringen løslates fra politiets varetekt i løpet av dagen. Siktelsen mot mannen blir fortsatt opprettholdt.

Krimteknikere i Innherredsveien etter funn av død kvinne

Krimteknikere var fredag formiddag på plass ved boligkomplekset hvor den døde kvinnen ble funnet. De begynner å bli ferdig med de tekniske undersøkelse på stedet.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Politiadvokat Maria Evenseth

Politiadvokat Maria Evenseth sier de fortsatt opprettholder siktelsen mot samboeren.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Krimteknikere var fredag formiddag tilbake i leilighetskomplekset hvor ei 29 år gammel kvinne ble funnet død torsdag morgen.

Politiet jobber fortsatt med å finne ut hva som har skjedd i forbindelse med dødsfallet.

Nekter straffskyld

Samboeren til kvinna, en mann i 30-årene, er sikta for legemsbeskadigelse med døden til følge.

– Han er sterkt prega av det som har skjedd, men han har stilt i avhør og svart på alle spørsmål som politiet har hatt, sier hans forsvarer Arve Røli.

Mannen satt i går i avhør, men har ikke blitt innkalt til flere avhør fredag. Politiet venter på svar fra den foreløpige obduksjonsrapporten og de tekniske undersøkelsene. De vil vurdere hva de gjør videre i saken når de har fått svar på dette.

Men i ei pressemelding skriver politiet at de ikke lenger har grunnlag for å holde mannen fengslet.

– For å framstille noen for fengsling kreves det noen tilleggsvilkår utover en siktelse. Det må være fare for bevisforspillelse eller noe annet. Det mener vi ikke at det er lenger fordi etterforskninga har kommet såpass langt, sier politiadvokat, Maria Evenseth.

Politiet venter fortsatt på svar på hva som er dødsårsaken til 29-åringen. Den foreløpige obduksjonsrapporten, som er venta å bli ferdig i løpet av fredag, vil kunne gi svar på det.

I tillegg må politiet få svar på de tekniske undersøkelsene før de bestemmer seg for hva de gjør videre.

Mistenkelig dødsfall

Det var torsdag morgen at vitner meldte fra om at ei livløs kvinne lå i en trappeoppgang til et boligkompleks i Inneherredsveien i Trondheim. Det ble raskt konstatert at kvinnen var død.

Ut i fra funn på stedet, og de innledende forklaringene til samboeren, mener politiet at dødsfallet er mistenkelig og sikta han for legemsbeskadigelse med døden til følge.

SE TV-INTERVJUET MED POLITIADVOKAT EVENSETH:

Politiet mener de ikke lenger har grunnlag for å holde mannen som er siktet etter hendelsen i Innherredsveien fengslet.