Trondheimsfirma samarbeider med Al Jazeera

Mediegiganten Al Jazeera har nylig lansert sin nye satsing på nettløsninger rettet mot mobiltelefoner. Boost Communications fra Trondheim står bak.

Øystein Skiri nr to fra høyre. Besøk hos Al Jazeera
Foto: Øystein Skiri

– Det er klart at avtalen har hatt en positiv effekt. Den har generert mye oppmerksomhet rundt oss, og vi merker at uansett hvor vi er i verden forbindes vi stort sett med kvalitet.

Det sier Øystein R. Skiri, daglig leder i Boost Communications.

Firmaet, som ble startet av NTNU-studenter, lager løsninger som gjør at kundene får sitt innhold på web ut til flest mulig mobilbrukere på enklest mulig måte.
Skiri tror at nyere mobilplattformer i kombinasjon med finanskrisen er noe av årsaken til av Al Jazeera velger å satse så mye på å gjøre nettinnhold tilgjengelig på mobiltelefoner.

Nett på mobil i skuddet

– Man ser jo at avisdelen går dårligere, og da er det vel naturlig at man satser mer på nett. I tillegg er nok forbedrede mobiltelefoner sentralt. Når vi kjører kampanjer på nett, ser vi at mellom 20 og 50 prosent av alle besøkende er iPhone-brukere. Det at iPhone har revolusjonert bruken av nett på mobil er nok avgjørende for at det satses så mye på området, forteller Skiri.

Forventer vekst

Han sier videre at mange innen bransjen forventer en kraftig vekst innen mobilbasert nettbruk i årene fremover.

– Sannsynligvis kommer også mange andre av de store mobilprodusentene med telefoner som er vesentlig bedre for denne typen bruk. Når det skjer er det de som har vært tidlig ute med å tilpasse innholdet på sine nettsider til mobilsurfing, som vil ha størst sjanse til å kapre markedet. Vi ser jo allerede nå at bannerkampanjer som også er tilpasset for WAP har fem til ti ganger så mange klikk som når de bare kjøres på internett.

Avtalen med Al Jazeera ble inngått i fjor høst, og frem til lanseringen har mye tid gått med til koordineringer og optimalisering. Siden løsningen fra trondheimsfirmaet skal brukes i både den engelske og arabiske delen, er det mye som skal samkjøres for at ting skal fungere som planlagt.

Spennende samarbeid

– For oss er det spennende å få samarbeide med den største nyhetskilden i den mest folkerike delen av verden. Internett er relativt dårlig utbygd mange steder i østen, og datamaskiner er ikke allemannseie. Mobiltelefon er derimot svært utbredt, og Al Jazeera har tydeligvis sett betydningen av dette, sier en entusiastisk Skiri.

Detaljene i avtalen og de økonomiske betingelsene holdes tett til brystet, men Skiri forteller at det dreier seg om en fast sum i tillegg til prosenter fra den daglige bruken.