NRK Meny
Normal

RBK får «husarrest» før skjebnekampen

NIKOSIA (NRK): Varmen på Kypros gjør at Rosenborgspillerne ikke forlater hotellet før kampen mot Apoel.

Kåre Ingebrigtsen

​ – Alt ligger til rette for en spennende kamp, mener RBK-trener Kåre Ingebrigtsen. Hans RBK overlater ingenting til tilfeldighetene før møtet med Apoel.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

Rosenborg har ankommet brennhete Kypros hvor temperaturen opp mot 40 grader.

Trønderne har derfor tatt flere forholdsregler før kveldens oppgjør mot Apoel. En av dem er å ikke forlate hotellet før de er absolutt nødt.

– Man har to valg når man skal til så varmt klima. Enten må man reise ned 14 dager før, slike at man får tilpasset seg varmen. Eller så oppholder man seg minst mulig i varmen og prøver å erstatte væsketapet som er mye større, sier medisinsk koordinator i Rosenborg Haakon Schwabe.

«Walk in the hotell»

Normalt bruker Rosenborg å ha noe de kaller «walk in the park» på kampdag. En liten gåtur, hvor spillerne får sett seg litt rundt i byen. Denne gangen er byomgivelsene byttet ut med hotellet.

– Vi prøver å kjøle oss ned og oppholder oss mest mulig likt i Trondheim, sier Scwhabe.

– Da vi kom av flyet var det veldig varmt, men etter at solen gikk ned ble temperaturen fin, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen som mener at det ikke er gradestokken som kommer til å avgjøre hvilket lag som trekker det lengste strået.

Yann-Erik de Lanlay

Bortsett fra treningen mandag kveld forlater ikke RBK-spillerne hotellet før den viktige kampen mot Apoel.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

Kommer for å score mål

Rosenborg har med seg en 2–1 seier fra hjemmekampen på Lerkendal. En kamp hvor Rosenborg spilte 60 strålende minutter, men sluknet litt på slutten. RBK-trener Ingebrigtsen mener laget har lært, og vil legge opp taktikken litt annerledes på ferieøyen i Middelhavet.

– Vi sprang nok litt for mye i de første 60–70 minuttene. Vi blir nok å variere hvordan vi presser i større grad. Likevel, kommer vi nok til å ligne på oss selv og kommer til Kypros for å score mål, sier Ingebrigtsen.

– Det er en viktig og avgjørende kamp. Vi drømmer om et gruppespill i Mesterligaen og det er ikke så mange hinder igjen nå. Jeg tror det blir et tøft og jevnt oppgjør, men vi vet at vi er gode nok til å slå Apoel, sier Ingebrigtsen.