RBK-spillerne urintestes før Kypros

Rosenborgspillerne fikk seg en ørliten overraskelse da det hverken var taktikk eller straffer som skulle testes på fredagens trening, men urinen.

Mushaga Bakenga er nøye med vanninntaket før kampen på Kypros i neste uke.

Mushaga Bakenga tar med seg vannflaska til sengs i kveld.

Rosenborg-spillerne har allerede begynt å forberede seg på varmen som venter dem i returoppgjøret i mesterligakvalifiseringen mot APOEL på Kypros. Før fredagens trening på Lerkendal ventet derfor en urintest, før å sjekke om spillerne får i seg nok vann.

– Vi hadde en klassisk «pissetest». Resultatene holder vi internt, sier en hemmelighetsfull Mushaga Bakenga.

Men i følge medisinsk koordinator i klubben, Haakon Schwabe var det ikke alle som hadde like gode prøver.

Det er klart at vi skal ha gode resultater på alle prøvene vi tar. De som strøyk skal få nye muligheter og da er jeg helt sikker på at alle kommer til å klare den. Urinen skal være blank og ikke gul, sier Haakon Schwabe, medisinsk koordinator i Rosenborg.

Haakon Schwabe og Stefan Strandberg

Medisinsk koordinator i Rosenborg, Haakon Schwabe, her sammen med tidligere RBK-spiller Stefan Strandberg.

Foto: Morten Andersen / NRK

Går til sengs med flaska

Det kan være en utfordring å gå fra 20 kalde varmegrader i Trondheim til 40 stekende grader i Kypros. Bakenga og resten av troppen har fått klare instrukser på hvordan de skal forberede kroppen til heten i kypriotenes hovedstad.

– Vi er nødt til å fylle på med væske nå. Vi hadde et møte på dette i går, hvor vi fikk noen tall fra trenerteamet som nok gjør at flere går til sengs med flaska i kveld, sier «Mush».

Stor forskjell

Bakenga mener det er de små detaljene som teller når kvikksølvet går så høyt som det kan gjøre på Kypros. Han var, sammen med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø, eneste gjenværende RBK-spiller som var med til Kypros og AEC Larnaca i 2011, da Trønderne røk ut av kvalifiseringen til Europa Leauge.

– Det er veldig stor forskjell på å spille i 40 grader enn i 20. Man blir sliten mye fortere. Sist jeg var på Kypros var det veldig varmt, og det ble en tung avslutning på kampen. Det ble en tøff opplevelse, som absolutt må revansjeres på tirsdag.

Kan bikke 40 grader

Bente Wahl

Bente Marie Wahl fra Meteorologisk Institutt sier det kan bli veldig varmt for trønderne i Kypros på tirsdag.

Foto: Mari E. Sagedal / NRK

Bente Marie Wahl fra Meteorologisk Institutt mener været i Kypros blir pent. Og varmt.

– Det blir sol og fint vær. På tirsdag er det meldt 37 grader på dagen, og da kan målestokken fort tippe 40 grader på lokale steder. Det er ikke uvanlig på denne årstiden.

Hun råder spillerene til å opprettholde væskebalansen, men også å huske å kose seg i varmen.

– Spillerene må drikke mye, og passe på å få i seg nok salter. Men dette tror jeg spillerene kan. De må også huske å nyte været, når de kommer fra regn og tordenbyger i Norge, mener Wahl.