NRK Meny
Normal

Slik skal Rosenborg takle heten på Kypros

NIKOSIA: Det er meldt opp mot 40 grader i den kypriotiske hovedstaden Nikosia til returkampen i mesterligaen mellom Rosenborg og Apoel.

Mike Jensen

Mike Jensen og de andre RBK-spillerne har drukket to-til tre ganger så mye vann som vanlig for å takle varmen på Kypros.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

Allerede i forrige uke fikk Rosenborgspillerne beskjed om å bøtte nedpå med vann før returmøtet med kypriotene.

Dagen etter 2-1 seieren på Lerkendal fikk spillerne besøk av kostholdsekspert Henning Svendsen, som hadde med en vannflaske og et enkelt budskap.

– Drikke, drikke, drikke. Det er egentlig så latterlig enkelt, men likevel vanskelig å gjennomføre, fortalte Svendsen ifølge klubbens nettside.

Tre ganger så mye

Medisinsk koordinator i Rosenborg, Haakon Schwabe forteller at spillerne har drukket mye mer vann enn normalt den siste uken.

– Spillerne drikker to til tre ganger så mye som vanlig. Hvis vi hadde startet med det på Kypros, vill spillerne få vondt i magen. Derfor har vi drukket oss opp på forhånd, sier Schwabe.

– Nå går spillerne rundt og drikker selv om de ikke er tørste, fortsetter han.

Urintest på forhånd

Rosenborgs Mushaga Bakenga mener det er de små detaljene som teller når kvikksølvet går så høyt som det kan gjøre på Kypros. Han var, sammen med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø, eneste gjenværende RBK-spiller som var med til Kypros og AEK Larnaca i 2011, da trønderne røk ut av kvalifiseringen til Europa Leauge.

Kåre Ingebrigtsen før APOEL

Kåre Ingebrigtsen tror det viktigste trikset for å takle varmen er å få i seg nok vann.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

– Det er veldig stor forskjell på å spille i 40 grader enn i 20. Man blir sliten mye fortere. Sist jeg var på Kypros var det veldig varmt, og det ble en tung avslutning på kampen. Det ble en tøff opplevelse, som absolutt må revansjeres på tirsdag, sier Bakenga.

For at spillerne skulle forstå alvoret med å drikke nok vann, hadde klubben også en urintest før helgen.

– Vi fikk noen tall fra trenerteamet som nok gjør at flere går til sengs med flaska, sa Bakenga.

Bedre forberedt enn mot Larnaca

Rosenborg bruker mye av den samme resepten som de gjorde foran bortemøtet mot kypriotiske AEK Larnaka i 2011. Likevel, mener Schwabe at laget er enda bedre foreberedt denne gangen.

– Vi gjorde mye av det samme før kampen i Larnaca i 2011. Vi er kanskje enda bedre forberedt. Vi er bedre på systematikken. Vi sender blant annet kokken vår nedover i forkant for å være ekstra nøye med maten og ernæringen, sier Schwabe.

Kampen spilles klokka 19.00 norsk tid.