Rekordmange jenter til Teknocamp

Rekordmange unge jenter deltar i år på Teknocamp ved NTNU. Universitetet bruker 700 000 kroner på arrangementet som skal øke jenteandelen ved tekniske fag.

Teknocamp

Over 1000 jenter søkte for å få bli med på Teknocamp på NTNU i år. Bare 200 heldige utvalgte får delta.

Foto: Photographer: Kai T. Dragland

Nina Kotte, NTNU

Prosjektleder Nina Kotte håper jentene vil bli framtidige studenter ved NTNU.

Foto: Photographer: Kai T. Dragland
Teknocamp NTNU

Jentene skal lære å hacke, bygge og programmere.

Foto: Photographer: Kai T. Dragland

200 jenter fra videregående skoler i Norge er nå på plass i Trondheim for å hacke, bygge og programmere.

Nina Kotte, prosjektleder for «Jenteprosjektet Ada» er utrolig glad for å ha samlet de teknologiinteresserte jentene i 17-18 årsalderen.

– Helt fantastisk

– Vi synes det er helt fantastisk. Da søknadsfristen gikk ut hadde vi 1264 søkere. Egentlig hadde vi plass til hundre deltagere, men da vi fikk en slik mulighet så heiv vi oss rundt og inviterte 200 jenter i stedet, sier Kotte.

– Jeg synes det er veldig spennende. Jeg har vokst opp med data og har alltid syntes det har vært interessant, sier en av jentene som deltar på campen.

– Har nok gutter

Jentene skal blant annet hacke, bygge og programmere legoroboter, manipulere lyd, og alt dette skal de gjøre uten en eneste gutt tilstede.

– Vi har så mange gutter fra før. Dette er et tiltak som NTNU gjør for å øke jenteandelen, og det er spesielt viktig på IKT-studiene. I dag er omtrent 15 prosent av andelen ved denne retningen jenter, og det er mye mindre enn hva vi ønsker, sier Kotte til NRK.

NTNU bruker 700.000 kroner på jenteprosjektet.

– Det er absolutt verdt det, og jeg tror mange av jentene her vil søke seg til NTNU i framtida, sier en selvsikker prosjektleder.

– NTNU er en spennende skole

Inga Lindemark Solheim er en av jentene som har tatt turen til Trondheim og NTNU.

– Det er et utrolig spennende prosjekt som rekrutterer flere jenter til IKT-studier. Dersom jeg skal studere i Norge så er NTNU veldig aktuell for meg, sier hun.

Hvilken utdanning kan du tenke deg?

– Det er vanskelig å si fordi det er så mange retninger å velge mellom, men jeg tror nok jeg ender opp med en sivilingeniør-utdanning. Så får vi se hvilke fag jeg velger når den tid kommer, sier Solheim.

200 jenter er samlet til Teknocamp på NTNU i Trondheim

Video: Emilie Kvaløy er en av deltagerne på Teknocamp på NTNU.