RBK spiller om 250 millioner kroner

NIKOSIA/TRONDHEIM: RBK vant 2-1 mot Apoel FC hjemme på Lerkendal. Tirsdag kveld går returkampen i den glovarme, kypriotiske hovedstaden Nikosia.

Rosenborg APOEL

RBK vant 2-1 hjemme mot Apoel på Lerkendal. Her er Holmar Örn Eyjolfsson i duell med Iñaki Astiz.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
  • Se løpende oppdateringer nederst i saken.

– Det er definitivt en viktg fotballkamp. I serien har du 30 kamper å avgjøre sesongen på, her får du to kamper. Er du ikke god nok, så ryker du ut, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg har med seg 2-1 fra den første kampen. Det betyr at dersom Apoel vinner 1-0, går de videre på bekostning av RBK. Ingebrigtsen gambler ikke på å forsvare seg til uavgjort.

– Vi skal score mål uansett. Om vi ligger litt lavere i perioder og tar overganger, eller om vi presser høyt, så skal vi uansett angripe for å score mål. Vi har masse energi, og kommer til å ligne oss selv.

– Blir tøft og jevnt

Det har vært mye snakk om varmen på Kypros. Gradestokken har krøpet oppover mot 40 grader, og støtteapparatet har gitt spillerne «husarrest» i forkant av kampen.

Til kampstart er det meldt 31 grader, mot 27 grader på samme tid mandag. Ikke avgjørende, mener «bruttern».

– Det er ikke varmen som avgjør om vi kommer til mesterligaen eller ikke. Det handler om oss selv, sier Ingebrigtsen.

Kåre Ingebrigtsen før APOEL

Kåre Ingebrigtsen ønsker å fokusere mer på kampen enn varmen om det skulle gå skeis.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

Viasat-kommentator Roar Stokke syns det er vanskelig å vurdere styrkeforholdet mellom lagene.

– Det er veldig vanskelig å vite hvor gode Apoel er på hjemmebane. De har et godt og rutinert lag, og vi så at de stresset Rosenborg i andre omgang på Lerkendal. Jeg håper ikke vi får se det kampbildet igjen. Jeg håper at de legger en annen kampplan enn sist gang, sier Stokke.

– Tenker alltid på mesterligaen som RBK-trener

Dersom RBK slår ut Apoel i tredje kvalifiseringsrunde, er det bare ett hinder igjen før de er klare for gruppespillet i mesterligaen, nemlig playoff-runden som spilles 16. eller 17. august, med returkamp 23. eller 24. august. Her vil RBK møte en serievinner fra en annen nasjon, og de slipper dermed å møte lag som Manchester City, Porto og Villarreal som også må kvalifisere seg. Disse lagene spiller mot hverandre.

Aktuelle motstandere i neste runde for RBK er blant annet Ståle Solbakkens FC København, østerriske Red Bull Salzburg, og Celtic, som Malmö slo ut i fjorårets playoffrunde. Om Rosenborg vinner neste runde, kan de tjene hele 250 millioner kroner totalt.

Skulle RBK tape mot kypriotene, har de fortsatt mulighet til å nå gruppespillet i europaligaen. Da havner de i playoffrunden der, i motsetning til i det gjeveste selskapet, som er mesterligaen.

– Spill i Europa vil alltid være med å definere sesongen for Rosenborg. Vi har en drøm om å spille i mesterligaen, og det kan vi klare. Som RBK-trener tenker du alltid at det er mulig å komme dit, avslutter «bruttern».

Laster innhold, vennligst vent..

Siste fra Trøndelag