RBK-spiller Helland om de hissige SMS-ene: – Jeg var ganske forbannet

– Jeg skulle gjerne vært det foruten. Men når saken skal opp for retten, må alle kortene på bordet, sier Pål André Helland om offentliggjøringen av meldingene han sendte til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.

Helland SMS

TEKSTMELDINGER: Pål André Helland var åpenbart frustrert over at trenerne hans mistet jobbene sine i juli 2018. SMS-er fra ham ble vist for Sør-Trøndelag tingrett mandag, under RBK-rettssakens første dag.

Foto: Skjermdump / NRK

– Jeg var forberedt på at SMS-ene fra spillerne kom til å bli brukt i rettssaken. Jeg var ganske forbannet og fortvilt der og da. Dessuten skriver jeg på «kav trøndersk» når jeg er forbannet, så da ser det kanskje veldig brutalt ut, sier Pål André Helland til NRK.

Mandag ble flere SMS-er fra Helland til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun vist frem i retten.

RBK-vingen reagerte med sjokk og fortvilelse da han fikk SMS fra Kåre Ingebrigtsen i juli – der treneren informerer om at han nettopp har blitt sparket.

RBK-spiller Pål André Helland

FORBANNET: – Jeg var ganske forbannet og fortvilt der og da, sier Pål André Helland til NRK om SMS-ene han sendte til Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Sunnniva moum Danielsen / NRK

Helland synes det er litt uheldig at SMS-ene med den hissige språkbruken blir vist frem for hele Norge gjennom den pågående rettssaken – men han står fortsatt for innholdet i dem.

– Jeg skulle gjerne vært det foruten. Men når saken skal opp for retten, må alle kortene på bordet. Sånn er det bare, sier Helland.

SMS-UTVEKSLING: Mandag ble flere SMS-er fra Helland til Kåre Ingebrigtsen vist frem i rettssaken mellom Ingebrigtsen/Hoftun og Rosenborg.

Mener «alle» har visst om SMS-ene

Helland mener alle i RBK som på en eller annen måte har vært involvert i prosessen rundt sparkingen av Ingebrigtsen og Hoftun ikke vil bli overrasket over hans – og andre spilleres – misnøye over at Rosenborg kvittet seg med trenerduoen.

Men han skjønner at innholdet kan virke overraske for alle andre på utsiden.

– Vi som har vært igjennom dette, visste allerede i grove trekk innholdet i alle disse SMS-ene som ble sendt på den tiden, sier Helland.

Helland skrev blant annet dette til Erik Hoftun:

Torsdag 19. juli 2018

Pål André Helland:Æ e helt målløs. Klare ikke å fått og begrip ka det e som foregår. Tru styret at dem spille FM (Football Manager, journ.anm.)...
Kor va vi for fire år siden?

Æ sætt umåtelig pris på jobben du og Kåre har gjort for klubben og for mæ. -og e hovedgrunnen til at vi spilleran har fylt opp peishylla med trofé'a og hjertet med minna.

Æ står bak dokk to uansett.

Torsdag 19. juli 2018

Erik Hoftun:Tusen takk Pål. Det varmer veldig:) Har vært en fornøyelse å være sammen med deg og dere de siste årene. Masse gode opplevelser og minner for resten av livet:) Hils alle sammen og lykke til resten av sesongen.

Helland ønsker ikke å uttale seg mer om rettssaken som sådan – selv om det er umulig å ikke få den med seg, forklarer han.

– Man får jo med seg saken i grove trekk, det klarer man ikke unngå. Men rettssaken får gå sin gang. Jeg fokuserer på det som skjer på gymmen og på trening, sier Helland.

God tone med styreleder Koteng

På spørsmål om han har snakket med RBK-styret om SMS-ene i ettertid, og eventuelt er redd for at innholdet i meldingene skal få konsekvenser for ham, svarer Helland følgende:

– Nei. Det er ingenting som er ukjent for styret der. En konsekvens av at om de (Ingebrigtsen og Hoftun, journ.anm.) hadde blitt gjeninnsatt, hadde jo vært at styret måtte gå. Alle som var med i koket er innforstått med budskapet, sier Helland.

Han presiserer at han i dag har en god tone med styreleder Ivar Koteng, og at han er godt fornøyd med RBKs nye trenerduo Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland.

– Det er ikke noe dårlig forhold mellom meg og Ivar for å si det sånn, selv om vi var fryktelig uenige for et halvår siden. Jeg synes vi har fått inn to spennende gutter med Karl Oskar og Eirik. Dette blir spennende, sier Helland.

– Ingen kommentar

RBK-kaptein Mike Jensen forteller at han følger med på den pågående rettssaken, men at fokus nå er på trening.

– Jeg følger med litt. Det blir en liten oppsummering på kvelden, sier Jensen til NRK.

– Kåre Ingebrigtsen fortalte i sin forklaring at han ringte deg etter å ha blitt oppsagt. Hva tenker du om at han sa at du reagerte med å bli forbannet?

– Jeg har ingen kommentar til rettssaken.

– Men vil du følge med videre på rettssaken?

– Ja. Det er greit å holde seg oppdatert på hva som skjer i og rundt Rosenborg. Man kan nesten ikke unngå det.

– Er du fornøyd med stilen til den nye treneren?

– Nei, jeg synes treningen i dag var forferdelig, sier Jensen spøkefullt.

– Det var en test i dag som var veldig tøff og grusom – men forhåpentligvis vil den gi gode resultater for oss fremover, sier RBK-kapteinen.

RBKs kaptein Mike Jensen

IKKE DISTRAHERT AV RBK-RETTSSAKEN: – Jeg får ikke gjort noe med den rettssaken uansett. Jeg har fokus på at vi har startet opp med trening, det har jeg gledet meg til en stund, sier RBKs kaptein Mike Jensen.

Foto: Sunniva Moum Danielsen / NRK

Siste fra Trøndelag

Se Midtnytt 20.00 med Kristin Agerlie

Se Midtnytt 20.00 med Kristin Agerlie